Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından Merga Bütan Kayak Tesisi'nde nisan ayında ilk kez veteranlar (35 yaş üstü bay-bayan), kategorilerinde 40 sporcunun katıldığı kayak yarışması düzenlendi.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Tesisi'nde düzenlenen yarışma, çekişmeli geçti. 5 kategoride yapılan ve toplam 40 sporcunun katıldığı kayak yarışmasına katılanlar dereceye girebilmek için büyük mücadeleler verdi. Yapılan yarışma sonunda veteran erkeklerde Yusuf Kazandıoğlu, veteran bayanlarda Avukat Burcu Karın, U-16 erkeklerde Sinan Akmaz, bayanlar Buse Ertunç, U-18 erkeklerde Zana Geçen birinci geldi. Dereceye girenlere eşofman ve kupaları Gençlik Hizmetmeri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal ve Şube Müdürleri tarafından verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, Hakkari'de kayak sporuna dikat çekmek ve batı illerindeki kayakseverlerin kentte gelmesi için ilk kez 35 yaş üste , 16 ve 18 genç bayan ve erkekler kategorilerinde yarışma düzenlediklerini söyledi.
Kayak sporu yapan sporcular ise "Türkiyenin bir çok ilinde vatandaşlar sahillerde denize girerken, Hakkari'de nisan ayı olmasına rağmen kayak merkezinde kayak yarışması yapıldığını dile getirerek, "Hakkari de bir yanda kayak yaparaken diğer yanda ise baharı müjdeleyen çiçeklerin açılması ve yeşilliğin kalkması yani Hakkari halkı olarak iki mevsimi birlikte yaşıyoruz." dedi.