Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar bayan milli takım kampını ziyaret ederek başarılar diledi ve açıklamalarda bulundu.

Antalya’da 10-18 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 3. İslam Oyunları’nda birinci olmak istediklerini belirten Tamer Taşpınar, "Antalya’da üçüncüsü yapılacak olan müsabakalar beş gün sürecek. Bayan ve erkek Milli takımlarımız hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Eryaman’daki tesiste iki yüz yatak kapasiteli bir otelimiz var. İnşallah hedefimiz İslam oyunlarında takım olarak birinci olmak. Bu turnuvaya İran da geliyor ve çok güçlü bir ekipleri var. Antalya’da İran’la birincilik için yarışacağız gibi gözüküyor." diye konuştu.

Halterde çok önemli gelişmelerin yaşandığını özellikle tesisleşmede iyi bir yerde olduklarına değinen Taşpınar, "Bu yıl içerisinde Amerika’da olimpiyat kota yarışmalarımız var. Hocalarımızın kamp planlaması doğrultusunda kamplarımıza devam ediyoruz. Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası ve 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na kadar milli takım programları belli. Kamp mekanlarımızı iyileştirme ve sporcularımızın eksik malzemeleri varsa onları temin etme yönünde büyük gayret içerisindeyiz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Federasyonumuzda ilk kez yaptığımız bir şey var. Artık bütün sporcularımızın ölçümlerini yaptırıyoruz, yağ oranı, kas gücü, ciğer kapasitesi gibi aklımıza gelebilecek ne var ise hepsini yaptırıyoruz. Bu testler üç ayda bir tekrarlanacak ve sporcularımızın önem arz eden bir sorunları çıkarsa daha sık testler yapılacak. Ayrıca sürekli olarak kamlarda bir psikolog ve beslenme uzmanımız var. Bu doğrultuda bir adım attık ve faydası olacak diye umut ediyorum. Biliyorsunuz birçok branşta final sendromu yaşanıyor ve bu nedenle psikologların gözetiminde sporcularımız çalışıyor. Bu yıl tamamen Amerika’daki olimpiyat kotasına yoğunlaşacağız. İnanıyorum ki, olimpiyat kotasını birkaç kiloda alacağız."