Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu, tek adaylı seçimle sona ererken, adaylığı engellenen eski başkan Haluk Ulusoy, 65 imzanın olduğunu, bunun kabul edilmeyerek seçime sokulmamasını mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Mükerrer olduğu için geçersiz sayılan imzalardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adaylığı engelnenen Haluk Ulusoy mahkemeye gidiyor. TFF olağan genel kurulunda topladığı 65 imzanın 26'sının mükerrer olmasından dolayı 39 imzada kalarak aday olma şansını kaybeden Haluk Ulusoy konuyu mahkemeye taşıma kararı aldığını açıkladı.

Adaylık için gerekli olan beşte birlik imzaların mürekkerliği konusunda TFF ana statüsünde açık bulunmasından dolayı Divan Kurulu'nun Anayasa Mahkemesi'nin kararına atıf yaparak mükerrer 26 imzayı iptal etmesine karşılık Haluk Ulusoy, Ankara'da asliye hukuk mahkemesine dava açacağını söyledi. Yıldırım'ın tek aday olarak girdiği seçim Ulusoy'un hukuki yollara başvurması halinde mahkemelik olacak.

Gerekli 60 imzayı toplayamadığı gerekçesiyle TFF Genel Kurulu'nda başkan adaylığına onay verilmeyen Haluk Ulusoy, hakkını mahkemede arayacak.

TFF Genel Kurulu'nda bir basın açıklaması yapan Haluk Ulusoy, konuşmasının amacını aşmaması ve yanlış sözler söylememek için açıklamasını kağıttan okuyacağını belirtti. Üzüntülü olduklarını ifade eden Ulusoy, "Tüm çabalara ve TFF delegelerinin mevzuata uygun ve yeter sayıda imza ile aday göstermesine rağmen; konuyla hiç ilgisi olmayan bir Anayasa Mahkemesi kararı emsalmiş gibi gösterilerek seçime gitmemiz, hatta bir seçimin yapılabilmesi hakkı Türk futbolunun elinden alındı." dedi.

"Delegelerin iradesine yapılan bu akıl almaz ihlanin eleştirisini daha sonra detaylı olarak sizlerle paylaşacağım" diyen Ulusoy, konuyu mahkemeye götürecğini de açıkladı. Ulusoy, "Hukuka uygun olmayan yollarla oluşan bir yönetim hakkında hukuk süreci işleyecek ve kısa sürede hak yerini bulacaktır. Futbol ailesi, elinden alınan bu seçimi kısa süre sonra hayata geçirecektir." ifadelerini kullandı.

Topladığı 65 imzanın tamamının helal olduğunu dile getiren TFF eski başkanı Ulusoy, "Biz kimseye baskı yapmadık. Gönül rızası ile bana oy veren tüm yürekli kardeşlerime teşekkür ederim. Hukuki yollardan onların hür iradelerinin takipçisi olacağım." diye konuştu.

Ulusoy, memleketi Trabzon'un takımı Trabzonspor'un yeniden başkan seçilen Yıldırım Demirören'e destek vermesiyle ilgili bir soruya ise "Ben Karadenizliyim, Trabzonluyum. Bu yaşıma gelene kadar da tüm Trabzonluların adam gibi adam olduğunu biliyordum. Başka da sözüm yok." diye cevap verdi.

Haluk Ulusoy sözlerini, "Gaspedilen haklar hukuk yoluyla geri alınacak. Bu Genel Kurul'un kısa zamanda burada ya da başka bir yerde yeniden toplanacağını göreceğiz." diye tamamladı.