Hamburg Spor Bakanı Michael Neumann ve Eyalet Milletvekili, Spor ve Olimpiyat Komisyonu Üyesi Güngör Yılmaz, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı için 29 Kasım'da yapılacak referandumda Türklerden destek istedi.

Bakan Neumann, olimpiyatların Hamburg'da yapılmasının kente getireceği avantajlara değinerek, "Her zaman birleştirici özelliği olan spor insanlar arasında yakınlaşma ve tanışma etkisi ile pozitif bir katkı sağlıyor." dedi.

Yapılacak yardımlar ve bilet satışlarında dolayı olimpiyatların Hamburg'a ekstra bir yük getirmeyeceğini savunan Neumann, "Zaten Hamburg'da birçok spor tesisi var. Biz inşaa edeceğimiz çok az sayıda ek spor tesisleriyle, tasarruflu, çevre dostu bir olimpiyatlar gerçekleştirmek için yola çıktık." şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük spor şenliği olimpiyatların çok önemli olduğunu kaydeden Güngör Yılmaz ise "Hamburg'un 2024 Olimpiyatlarına aday olup olmaması için 29 Kasım 2015'de yapılacak halk oylamasında belli olacak. Bu konuda özellikle Türklerden büyük destek bekliyor ve halk oylamasında evet demesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya eski Avrupa Şampiyonu boksör Mahir Oral, boks antrenörü Süleyman Ulusoy, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Hamburg taraftar dernekleri temsilcileri ile amatör liglerde yer alan Zonguldakspor, Harburg Türkspor, Inter Hamburg gibi Türk kulüplerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları üyeleri de katıldı.