Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, göreve geldikleri zaman başarısız olduğu gerekçesiyle görevine son verdikleri İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile yaşadıkları sorunlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Marmara Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu 'Futbolcu ve teknik direktör sözleşmelerinin haklı sebep ve feshi" adlı panele katılan Yasaman, panel öncesinde basın mensuplarının Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile yaşadığı sorunlar konusunda açıklamalarda bulundu. İtalyan teknik adamın kendilerinin sulh tekliflerini kabul etmediğini tekrarlayan İkinci Başkan, şöyle konuştu:

"Biz de yıl sonuna kadar ödeyelim dedik bu tekilfimiz de kabul edilmedi. Onlar gelecek sezonu da kapsayan bir tazminat istiyorlar, anlaşamadık. Prandelli bize dava açtı. Biz de hakemimizi belirledik. Şimdi dava süreci başlayacak. Bize dava dilekçesi geldi. Savunmaları bildireceğiz. Dava tahkim süreci başladı. Yaşanan süreçten dolayı bu konular hakkında araştırma yaptım. CAS'ın vermiş olduğu kararları inceledik. Haklı sebeple fesihin olup olmayacağı konusunda epey araştırmalar yaptım. Haklı sebeplerden dolayı fesih CAS kararlarında ve Türk hukukunda kısıtlı. Genelde futbolcu lehine yorumlanıyor. Benim kanatime göre menfaatler dengesine baktığınız zaman futbolcu ve teknik direktörleri iki grubu da ayırmak lazım.

Teknik direktörler büyük rakamlar alan kişi ondan beklentilerimiz var. O beklenti sebebiyle başarı bekliyoruz. Aldığı rakam yüksek. Verdiğimiz şeyi beklememiz lazım. Hukuk bir dengedir. Menfaatlerin dengelenmesidir. CAS İsviçre'de biz de hukuku oradan aldık. Genel ilkeler burada da geçerli. Beşiktaş Kulübü geçmişte Del Bosque'ye büyük tazminatlar ödemişti. O olay ile bu olay farklı. Biz savunmamızı mücadelemizi yapacağız. Belki de CAS'ın kararının değişmesine veya farkı yorumlanmasına sebep olacaığız."

"ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ, PARAYI TALEP ETTİ"

İtalyan teknik adamın sözleşmesinde yer alan, 'Takım şampiyon olursa şampiyonluk primi alacaktır.' maddesinin yer aldığına dikkat çeken Hamdi Yasaman, şöyle devam etti:

"Zaten bu konudaki istek geldi. Tazminat hukukunda bu var. Haksız feshederseniz o sözleşmeden beklediği herşeyi isteyebilir. Prandelli ile yapılan sözleşmede Avrupa'da ve Türkiye Ligi'nde başarılara göre belli primler yazılmış. 'Türkiye Ligi'ni kazanırsa 1.5 milyon euro prim alır' gibe diye hatırlıyorum. Sonuca göre büyük tazminat alabiliyor.

Demek ki hizmet sözleşmesi veya normal işçi sözleşmesi gibi değil. Sonuca bağlanmış bir sözleşme yapılmış ve büyük rakamlar var. Onun tersini düşündüğünüz zaman eğer muvaffakiyetsiz olursa olduğu zaman bunda hatalı ve kusurluysa beklentimden dolayı haklı sebep sayabilirim. Kendisi şampiyon olmuş gibi bizden bu parayı talep etti. Aslında bu durum tazminat hukukunda var."

Cesare Prandelli'nin olayından dolayı Galatasaray Kulübü'nün ödeyeceği rakamlar konusunda ise Hamdi Yasaman, "Rakam şu anda 5 milyon euro civarında. Bir de imaj hakları diye bir sözleşme var. 1.4 milyon euro tutuyor onu dava etmedi. Bir de menajerinin 700 bin euro gibi tazminatı var. Yani 5 milyon euro artı 2 milyon euro riskimiz var. Bu çok büyük rakam. O parayla çok iyi futbolcu tranfser edebiliriz. Haklı sebep olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Yasaman, Prandelli davasının bir iki sene süreceğini görevde olmasa da Galatasaray'a her zaman hizmet edeceklerini sözlerine ekledi.