Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Hamdi Yasaman, Başkan Duygun Yarsuvat'ı eleştirerek, "Her şey güzel başladı ama o başkanlık gücü insanın gözünü kamaştırıyor. O gücü kullanmak istiyorsunuz. Bu diktatörlüktür." ifadelerini kullandı.

Ga­la­ta­sa­ray Kulübü 2. Baş­ka­nı Ham­di Ya­sa­man, yö­ne­ti­min 6 ay­lık sü­re­ci­ni Bugün Gazetesi'ne de­ğer­len­dirdi. Eş baş­kan­lık sis­te­mi­ni sa­vu­nan Ya­sa­man, baş­kan Duy­gun Yar­su­va­t'­ı eleş­tir­di. De­ne­yim­li hu­kuk­çu, şöyle konuştu:

"Biz ilk de­fa bu yö­ne­tim­le Der­nek ile Spor­tif AŞ'nin baş­kan­la­rı­nı fark­lı yap­tık. Her şey gü­zel baş­la­dı. Ama da­ha son­ra­ki uy­gu­la­ma­lar­da o baş­kan­lık gü­cü in­sa­na kuv­vet ve­ri­yor. Göz ka­maş­tı­ran bir yer. O gü­cü kul­lan­mak is­ti­yor­su­nuz. Duy­gun bey Spor­tif AŞ'nin yö­ne­tim ku­ru­lun­da bu­lun­mu­yor. Oy hak­kı yok. Fa­kat onun ka­ra­rı ge­çer­li olu­yor. Bu dik­ta­tör­lük­tür. Dik­ta­tör­lük ol­du­ğu za­man da tar­tış­ma ol­maz. Bu bir bi­at kül­tü­rü­dü­r."

"YETKİMİ KULLANDIRMADILAR"

Spor­tif A.Ş’­nin baş­ka­nı ol­ma­sı­na rağ­men yet­ki­le­ri­ni kul­la­na­ma­dı­ğı­nı söy­le­yen Ya­sa­man, "Ben baş­kan­dım. Ama ben yet­ki­le­ri­mi kul­la­na­ma­dım. Kul­lan­dır­ma­dı­lar. Eş baş­kan­lık sis­te­mi­ni her­kes uy­gu­la­ma­lı. Yok­sa ser­ma­ye pi­ya­sa­sı ku­ru­mu ve UE­FA yap­tı­rım uy­gu­lar. Ben pa­ra­yı ve­ri­yo­rum. Ka­ra­rı ben ve­ri­rim. Ga­la­ta­sa­ray sa­hi­bi pa­ra­yı ve­ren de­ğil­dir. O za­man en çok pa­ra­yı ve­re­ni baş­kan ya­pa­lı­m." dedi.

Ya­sa­man, başkanlık için aday­lı­ğı­nı açık­la­yan Dur­sun Öz­bek için­de önem­li tes­pit­ler­de bu­lun­du. İkinci Başkan, "Yö­ne­tim ola­rak bir an­laş­ma yap­mış­tık. Bu yö­ne­tim için­den bir aday çı­ka­cak­sa 30 Ni­sa­n’­da açık­la­sın di­ye. Her­kes se­çim ha­va­sı­na gi­rer­se iş ya­pa­maz­sın. Bu an­laş­ma iki gün son­ra bo­zul­du­." ifadelerini kullandı.

ÖZBEK YÖNETİMİN ADAYI DEĞİL

Dur­sun Öz­be­k’­i yö­ne­ti­min gös­ter­di­ği bir aday ol­ma­dı­ğı­nı belirten Ya­sa­man, "Öz­bek’i yö­ne­tim ola­rak aday gös­ter­me­dik. Ken­di­si çık­tı or­ta­ya baş­kan­ da des­tek ver­di. Yö­ne­tim ku­ru­lu için­de de ken­di­si­ni des­tek­le­yen de var­dır. Ab­dur­ra­him Al­bay­rak, Ali Dü­rüst ve ben des­tek ol­ma­ya­ca­ğı­mı­zı söy­le­dik. Ünal Ay­sa­l’­da des­tek ver­me­di. Dur­sun Öz­bek, Duy­gun be­yin izin­de­yim de­di. Dur­sun bey se­çi­lir­se baş­kan­lık sis­te­mi ka­tı bir şe­kil­de de­vam ede­cek­tir." şeklinde ko­nuş­tu.