Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırıyı lanetlediklerini fakat liglerin ertelenmesi fikrine ise katılmadıklarını söyledi.

Sarı kırmızılı takımın sahasında Kardemir Karabükspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yasaman, "Farklı kazanabilirdik. Biraz da heyacan ve telaş oldu. 4-2 kazanmasını bildik. Her maç zor geçiyor. Önümüzde 8 maç kaldı. Kalan maçları da galip bitirip şampiyon olacağız. Bugün 5 gol atsak Fenerbahçe'ye nazire yapacaktık." dedi.

"BİZİM İÇİN ŞAMPİYONLUK ÖNEMLİ"

Galatasaray'da mayıs ayında yapılacak seçim çalışmaları hakkında da konuşan Yasaman, "Ben seçim yarışında değilim. Belki bazı şeyler oluyor ve konuşuluyor. Bunları bıraktık. Sadece şampiyonluğa odaklandık. Florya'daki işleri Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst ilgileniyor. Biz de diğer yönden futbolu desteklemeye devam ediyoruz. Kulübü mali yönden, diğer takımların hakemleri etkilemesini önlemeye çalışıyoruz. Futbol sahada oynanıyor biz de masa başı olayları engellemeye çalışıyoruz. Tek düşüncemiz şampiyonluk. Adaylık önemli değil bu şampiyonluğu almamız lazım. Çünkü hem gelir ve prestij bakımından çok önemli. Seçim için gelmedik. Ama bakıyorum bazı gazetelerde düzmece haberler yer alıyor. Galatasaray'ı engellemek için haberler çıkıyor. Hamza Hoca'yı tenkit ettiğim yazılıp çiziliyor. Hocanın istifası bile söz konusu değil. Hamza Hoca'nın güven ve kredisi var. Hepimiz hocaya destek veriyoruz." dedi.

FENERBAHÇE KAFİLESİNE YAPILAN SALDIRI

Öte yandan dün akşam oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından Trabzon'da Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı hakkında ise Hamdi Yasaman, şunları ifade etti:

"Bunu değerlendiercek birşey yok. Kötü bir olay. Fenerbahçe büyük bir tehlike atlattı. Kaza olsa Türkiye karışırdı. Geçmiş olsun diyorum. Yapılan iş çok kötü. Bu olayı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Otobüs şarampole gitseydi, Türkiye olarak işin içinden çıkamazdık. Allah hepimizi korudu."

Fenerbahçe Kulübü'nün maçların ertelenmesi isteğine ise Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Yasaman, "Fenerbahçe lig ertelensin diyor ama bence lig devam etmeli. Erteleme fikri doğru değil. Bu terörse ona prim vermek olur. Devletin gücü bunu önleyecek, güçtedir. Bu olayın münferit olduğunu zannediyorum." dedi.

Yasaman, Galatasaray'ın Hajrovic için açtığı davanın Galatasaray için olumlu neticelendiğini Prandelli davasından da iyi netice almak istediklerini kaydetti.