Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Galatasaray'da eş başkanlık sisteminin getirilmesi gerektiğini savundu.

Galatasaray Lisesi'nde yapılan divan kurulu başkanlık seçimi sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yasaman, kendi görev yaptıkları arkadaşlardan birisinin aday olacaksa bunun adaylık açıklamanın son günü olması gerektiğini belirterek, "Biz yönetimdeyiz. Seçim şeyine girmedik. Girmemiz lazım. Şampiyon olmamız lazım. Her halükarda şampiyonluğa odaklandık. Şimdi aramızda bir rekabet olursa bu durum bize zarar verir. Bizim yönetimden biri aday olacaksa son gün olan 30 Nisan'da adaylığını açıklaması lazım. Bu benim fikrim tabii ki. Bu ortak bir aday mı olur yoksa birkaç aday mı olur bilemiyoruz. Belirlenmiş bir durum yok. Çeşitli görüşler var. Bu seçimde hakikaten zor bir durumdan kurtulmak çok iyi bir ekip oluşturmak lazım. Bizim ekibe takviyeler koymak istiyoruz. Bu ekibin devam etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

EŞBAŞKANLIK İSTEDİ

Galatasaray'da eş başkanlık sistemi olması gerektiğini kaydeden Yasaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizde Galatasaray Derneği ile Galatasaray Sportif Anonim Şirketi’nin ayrılması lazım. İki başkanlık olması gerekiyor. Eş başkanlığın getirilmesi ben bunu savunuyorum. Böyle bir şey olursa ticaret hukukçusu olarak Sportif AŞ'nin başında olmak isterim ama eş başkanlık statüsü gibi olabilir. Başkanlık seçiminin değişmesi lazım. HDP'de eş başkanlık sistemi var bizde de olması lazım. Görevde olduğum süre içinde Galatasaray'ın röntgenini çektim. Sözleşmeleri ve hukuki durumu içinden tanıdım. Hakikaten Galatasaray'ın yapılanmaya ihtiyacı var. İnşallah yeni dönemde biz veya başkası bu yapılanmayı yapması lazım. Galatasaray'ın problemleri aşılmayacak gibi değil. Hepimiz gücümüzü bir araya getirip ileri götürmeliyiz. İyi bir oluşum olmasına gayret ediyoruz. Çeşitli temaslarım var, görüşüyorum. Yönetim içinde herhangi bir çatlak yok saygı içinde işimizi götürüyoruz. Ben mesela bir konuda hukuki açıdan bir şey söylüyorum. Fakat çok fazla uygulaması olmadığı için muhalefet olarak kabul ediliyor. Halbuki muhalefet etmiyorum, yapılması gerekenleri söylüyorum. "