Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuncularının bir an önce gol atma isteğinin kendilerini olumsuz etkilediğini fakat ikinci yarı yaptıkları değişikliklerle maçı kazandıklarını söyledi.

Takımının Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek maç fazlasıyla lider olduğu karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Dün Fenerbahçe'nin puan kaybetmesinden sonra bugünkü maç daha da önem kazandı. İlk yarıda istediğimiz oyunu oturtamadık. Bir an önce skoru yakalama isteği bizi olumsuz etkiledi. Bir an önce golü bulmak isteği oyuncularımızda var. İkinci yarı oyunu kontrollü tuttuk ve sabırlı oynamayı ön plana çıkardık. Yaptığımız değişikilkler etkili oldu. Çok fazla pozisyon bulduk. Gol geç geldi. 85. dakikada gol atıp kazandık. Son 6 haftaya girdik. Bundan sonraki maçlar zorlu geçecek, kolay maç olmayacak. Sezon sonu gülen taraf biz oluruz." dedi.

Hamzaoğlu, Yasin ve Bruma ile maça neden başlamadığını ise şöyle açıkladı: "Dün akşam yaptığımız toplantıda Yasin ve Bruma'nın yedek başlayacağını onlarla konuştum. Kendinizi kötü hissetmeyin dedim. Farklı formatta başlayıp ikinci yarı özelliklerinizden yararlanmak istiyorum dedim. Yasin ve Bruma'yı alıp farklı hucüm etmeyi planladık. Çok pozisyona girdik fakat sadece bir tane gol bulabildik."

Bir gazetecinin "Takım 10 hafta sonra ilk defa gol yemedi" demesi üzerine tecrübeli hoca, "Herkesi defansa çekip gol yemeyebiliriz. Belki 1-0 kazanabiliriz. Belki golsüz maç biter. Kimse bu oyundan zevk almaz. Yediğimiz golden önemli olan yediğimizin bir fazlasını atabilmektir." diye konuştu. Hamza Hamzaoğlu, Dzemaili ve Pandev'i gerek görmediği için kadroya almadığını kaydetti.Hamzaoğlu, savunmada görev verdiği ve bu akşam gol atan Hakan Balta'nın performansından memnun olduğunu ifade etti.

Hamza Hamzaoğlu, kupa maçlarında bundan sonra nasıl bir kadro ile çıkacakları sorusuna ise şu cevabı verdi: "4 günde bir maç oynayacağız. Kupanında sonuna geldik. En iyi oyuncuları kadroya süreceğiz."