Medicana Sivasspor’u deplasmanda 3-2 yenen Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Ligin sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmak,bırakmamak ve inşallah son hafta ipi göğüslemek istiyoruz.” dedi.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, "Tabi burada zor bir maç oynayacağımızın farkındaydık. Son haftaların özellikle Sergen hoca geldikten sonra çıkışta olan bir takım, iyi oynayan, beraber oynayan bir takım. Soğuk hava şartları nasıl bir oyunun bizi beklediğini açıkçası önceden kestirmenin zor olduğu bir maçtı. Ama maça iyi başladık golü de bulduk fakat golden sonra farklı oynamaya başladık. Kalemizden uzak oynamak isterken biraz uzun toplarla oynamaya başladık ki bu da rakibin etkinliğini artırdı. Son dakikalara doğru bize göre hakemin de verdiği hatalı karar biraz tansiyonu da yükseltti. Bu da biraz oyundan kopmamızı sağladı. Ama ikinci yarıda sadece oyuna konsantre olmamız gerektiğini böyle yaptığımızda her maçı çevirebileceğimizi konuştuk. Şükürler olsun ikinci yarıdaki oyunla maçı kazanmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Medicana Sivasspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.Onlarda bu hava şartlarında inanılmaz bir mücadele gösterdiler. Sivassporlu oyuncuları da tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

'İÇİMİZE ATA ATA NEREYE GİDECEĞİZ'

Hamzaoğlu, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlerle ilgili hakeme yapılan itirazların yanlış olduğu ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine "Sergen haklı tabi. Biz de bugüne kadar hakemlerle hiçbir zaman işimiz olmadı. Bu maçta bariz olarak pozisyonu gördüğüm için tepkim oldu. Bizde insanız biz de patlayacağız, yoksa hep içimize ata ata nereye gideceğiz. Bizi kimse düşünmeyecek mi? Zaman zaman bizde bunları yapıyoruz. Bizim ne hakemlere, oyunculara ve antrenörlere karşı asla kasıtlı bir şeyimiz olamaz. Onların hatalarına tepkiliyiz sadece. Kazanmak isteğimizden başka bir şeyden dolayı değil" ifadesini kullandı.

'BAŞARIDA HERKESİN PAYI VAR'

Galatasaray Kulüp Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, 'Başarıdaki pay hocamızındır' ifadesinin hatırlatılması üzerine ise Hamza Hamzaoğlu şunları söyledi: "Başarıda her zaman yukarıdan aşağıya doğru işlerin yürüdüğünü düşünürüm.Yönetimden oyuncularımıza, malzemecimizden, çalışanlarımıza kadar herkesin başarıda payı vardır. Aynı başarısızlık da olduğu gibi. Başarılıysak ki daha yapacak çok şey var. Başarılıysak bu başarıda ben de kendi payıma düşeni alabilirim. Yoksa hiç kimsenin tek başına hiçbir şeyi başarmaya gücü yetmez. Bu bir ekip oyunu, yönetimden çalışanına kadar herkesin emeği gerekiyor. Herkes işini yaparsa başarı da kaçınılmaz olur. Bizde kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Başkana teşekkür ediyorum ama onlarda başarının en büyük pay sahiplerinden"

'HAKEM HATALARI OYUNA RENK KATIYOR'

Gazetecilerin "Hakemler takımları kolluyor olabilir mi?" şeklindeki bir soruyu cevaplayan Hamzaoğlu, “Geçmişe dönüp baktığımızda, kollanma diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Hepimiz insanız, zaman zaman hakemlerin de etkilendiği durumlar olabiliyor. Sonuç, tribünler, maçtaki pozisyon yada oyuncular etkiliyor, hepimiz insanız etkilenebilecek şeyler. Ama kollama diğer bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hatalar var sadece biz de yapıyoruz, oyuncular da yapıyor hakemler de yapacak. Sadece bugün değil bundan sonra da olacak. Çok hatalar yapılacak ama bu hatalar renk katıyor bu oyuna bir anlamda. Onun için bunlar normal şeyler diye düşünüyorum.” görüşünü savundu.

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı ile ilgili soru üzerine ise Hamza Hamzaoğlu, “Ligin sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmak,bırakmamak ve inşallah son hafta ipi göğüslemek istiyoruz. Takım olarak oynayan oynamayan arkadaşlarımız olarak bu reaksiyonu göstermek zorundayız zaten” ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, Medicana Sivasspor yönetimine 4 Eylül Stadı'ndaki iyi zemin nedeniyle teşekkür etti.