Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları derbi maçını kazanmak için gideceklerini söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk maçında Manisaspor'u 4 - 0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "İkinci maçta skor avantajını yakaladık. İyi bir oyunla maçı tamamladık. Oyuncularım ne yapılması gerekiyorsa onu yaptılar. Fenerbahçe maçı öncesi faydalı oldu." dedi.

Bir gazetecinin, "Sneijder'i Fenerbahçe maçı öncesinde böyle bir maçta oynatmak risk değil miydi ?" sorusuna ise Hamzaoğlu, "Bu maç bizim açımızdan önemliydi. Sneijder kendisi oynamak istedi. Onun oynama isteğinden memnunum." diye cevap verdi.

FENERBAHÇE DERBİSİ

Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı hakkında da konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, Fenerbahçe maçında çıkaracağı onbirin kafasında belli olduğunu, fakat hafta sonuna kadar durumu değerlendireceğini kaydetti.

Başkan bir gazetecinin "Kadıköy'e 4 puan önde gidiyorsunuz. Orada kaybetmemek üzere de bir planınız var mı?" sorusuna başarılı teknik adam, "Aradaki puan farkı kaç olursa olsun. Her maçı olduğu gibi kazanmak için çıkacağız. Futbol iki rakibin birbirini yenme çabasıdır. Kaybetmemek üzerine bir düşüncemiz yok. Güzel bir oyun olacaktır." diye cevap verdi.

Fenerbahçe maçı için özel bir taktik belirlenip belirlenmeyeceği sorusunu ise Hamza Hamzaoğlu, şöyle cevapladı: "Her şeyi değerlendireceğiz. Karşımızda Fenerbahçe var. Biz de Galatasarayız. Orada kendi gücümüzü ortaya koymaya çalışacağız. Rakibimizin güçlü olduğu yönlerini oynatmamaya çalışacağız. Onların oyun anlayışı sistemi ile sahaya çıkmayı düşünmüyorum. Kendi oyunumuzu oynama çalışacağız."

"Siz derbiyi kazanırsanız Fenerbahçe ile aradaki puan farkı açılacak. Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından kopacağını düşünüyor musunuz?" şeklinde yöneltilen soruyu Hamzaoğlu, "Bunu düşünmüyorum. Ön görmek mümkün değil. İnşallah biz orada üç puanla ayrılırız. Biz rakibin ne yapacağın da çok kendi ne yapacağımıza önem veriyoruz. Aynı ciddiyetle maçlarımızı kazanmaya çalışacağız." diye cevapladı.

Hamza Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "4 puan öndeyiz. Hiçbir takımın bu kadar rahat kopabileceğini bilmiyorum. Önümüzde daha bir sürü maç var. Sıralama değişecek ümit ediyorum, değişmesin. Kimin nerde takılacağı bilinmiyor. Sezon sonuna kadar bunu sağlamaya çalışacağız. Hiç liderlikten kopmadan bunu taşımak istiyoruz. Son maçta aynı konumda oluruz."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Hamazoğlu, Burak Yılmaz'ın derbide oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine ise "Şu anki duruma göre Melo harici herkes hazır olacak. Burak takımla da çalıştı." diyerek sözlerini tamamladı.