Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, şu anda her şeyin yolunda olduğunu, ufak tefek sakatlıkların dışında bir sıkıntılarının da bulunmadığını belirterek, "Duyduğum kadarıyla Karabükspor maçında tribünlerimiz de dolu olacak. Taraftarımızın da desteğiyle güzel oynayıp 3 puanla sahadan ayrılırız." dedi.

Sarı kırmızılı ekibin başarılı teknik direktörü GS TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Gündem ve takımın son durumuyla ilgili soruları cevaplayan Hamzaoğlu, "Milli takımdan dönen arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza başladık. Şu anda her şey yolunda. Ufak tefek sakatlıkların dışında bir sıkıntımız yok. Duyduğum kadarıyla Karabükspor maçında tribünlerimiz de dolu olacak. Umarım güzel bir havada taraftarımızın da desteğiyle güzel oynayıp 3 puanla sahadan ayrılırız." diye konuştu.

Dördüncü yıldız için bir yarışın içinde olduklarını, ligde kalan son 9 haftanın da önemli olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, "Taraftarımızın gelmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor. Çünkü şampiyonluk yarışında ilerliyoruz. Bu yolda birlikte yürümek, bu coşkuyu ve keyfi yaşamak bizi ayrıca mutlu eder. Umarım sonunda da gülen taraf biz oluruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Gece ışıklandırma altında oynanan maç daha keyifli gözüküyor ama gündüz maçları da bence oldukça coşkulu geçiyor. Çünkü gündüz maçlarına taraftarların gelme şansı daha yüksek. Ailelerin de gelme şansı daha yüksek. Dolayısıyla çok coşkulu bir gün olacağını düşünüyorum. Bize de sahada farklı bir motivasyon olacak diye düşünüyorum.

Milli arayı U21 takımdan arkadaşlarla karma takım yaparak değerlendirmeyi uygun gördük. Hem oradaki oyuncularla da çalışmayı düşünüyorduk uzun zamandır. Takip ediyorduk antrenmanları ve maçlarını, fakat beraber çalışma imkanımız olunca daha güzel oldu. İyi bir hafta geçirdik. Tempolu çalıktık. Kardeşlerimizi de görmüş olduk. Onlarla ilgili çok olumlu düşüncelere sahip olduk bu arada. İnşallah ilerleyen zamanda aramızda daha sık göreceğiz bazılarını. Bu şansı da bu şekilde değerlendirmiş olduk. Gelen oyuncularımızla da birlikte iki gündür Karabük maçına hazırlanıyoruz.

U21 takımda oynayan arkadaşlara mesajlarımı ilettim. Sadece maçları kazanmak amaçları olmamalı. Kendilerini buraya hazırlamalılar. Hiçbir zaman da yetinmemeliler. Mutlaka daha iyisini yapmak zorundalar. Yarın A Takıma çıktıklarında Avrupa’nın büyük takımlarıyla mücadele edecekler. Dolayısıyla o mücadeleye hazır hale gelmeleri gerekiyor. Alt yapıdaki hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Hem karakterli hem de Galatasaray’a yakışan oyuncular yetiştiriyorlar."

Kasımpaşa maçının 3 puandan daha fazla getirisinin olduğunu da belirten Hamza Hamzaoğlu, "İlk yarı galibiyete çabuk ulaşmak için biraz disiplinden koptuk. Oyunu bırakıp sadece galibiyete odaklandık ilk yarıda. Devre arasında bunu konuştuk. Maç sadece hücum ederek kazanılmaz savunmada da dengeli durmak gerekir. İkinci yarıda bunu yapmamız gerektiğini ve zaten skoru yakalayacağımızı konuşmuştuk. Oyuncularım da bunu sahada çok güzel uyguladılar. Sonucu da isteğimiz şekilde almayı başardık. Bizim için çok önemli bir maçtı. 2-0 geriden gelip kazanmak takımımızın gücünü göstermiş oldu." diyerek, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki hiçbir maç kolay olmayacak ama biz hepsini kazanabilecek güce sahibiz. Beraber oynayarak birlikte mücadele ettiğimizde çok şeyi başaracağımızı gördük. Umarım bundan sonraki 9 maçta da bunun devamını daha iyi bir şekilde getiririz. Kasımpaşa maçında hiç tereddüt etmedim, 2-0 olduğunda dahi. Sadece sabırsızlıkla devre arası olsun diye bekliyordum. Çünkü ilk yarıda biz 4-5 tane pozisyon yakalamıştık. Sadece hücumdayken savunma duruşumuzda sıkıntı vardı. Onları da devre arasında konuştuk ve ikinci yarı uyguladık. Hiçbir tereddüt yaşamadık."

Fikstür avantajına inanmadığını belirten Hamzaoğlu, "Fikstür avantajına inanmıyorum. Belki kağıt üzerinde olabilir ama sahaya çıktığınızda her şey farklı olur. Bundan sonra hem bizim hem de rakiplerimiz için kolay maç yok. Her maç çok zorlu geçecek. Mümkün olduğunca sakin kalıp, işimizi yapmaya çalışacağız. Biz kendi oyunumuzu oynadığımızda da yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Bu sezon şampiyon olmanın kendisini heyecanlandırdığını da belirten Hamza Hamzaoğlu, "Hem antrenör hem futbolculukta şampiyonluk yaşamak tabi ki önemli. Takımımdaki ilk yılımda bu başarıyı yakalayacak olmak beni heyecanlandırıyor. İnşallah bunu başarırım. Önemli olan şampiyonluk ve kulübün başarısı." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben çalıştığım her yerde yarın ayrılacak gibi ama 10-15 sene de kalacak gibi çalıştım. Hep uzun vadeli planlar yapıyorum. Ama futbolda da her an her şeyin olabileceğini biliyorum. Ancak benim için önemli olan ayrılık bile olsa güzel izler bırakmak. Doğru işleri yapmak için çok önemli. Galatasaray için de inşallah güzel işler yaparım. Elbet bir gün ayrılık olacak ama o vakit geldiğinde geri baktığımızda güzel işler yaptığımızı görmek önemli."

Gazetelerdeki istifa haberlerinin hatırlatılması üzerine ise Hamza Hamzaoğlu, "Gazetelerdeki istifa haberlerini okumadım. Ama öyle bir şey yok. Allah bize kötü günler göstermesin." diye cevap verdi.

Hamza Hamzaoğlu, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki maçta Hollanda'ya uzatmada yakalanan A Milli Futbol Takımı'nın 1-1 biten maçıyla ilgili olarak ise "A Milli Futbol Takımımız'ı Hollanda karşısında iyi buldum. Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Wesley Sneijder’in performanslarını beğendim." dedi.

Başarılı teknik adam oyuncuları Burak Yılmaz ve Dzemaili’yi de yeni baba oldukları için yürekten tebrik ettiğini söyledi. Hamza Hamzaoğlu, eşiyle birlikte en yakın zamanda iki oyuncusunu da ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.