Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe derbisini kaybetmelerine rağmen bir adım önde olduklarını ve Galatasaray'ın şampiyon olmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif AŞ Sorumlusu Ali Dürüst ile birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Hamzaoğlu, Fenerbahçe derbisini kaybetmelerine rağmen bir adım önde olduklarını vurgulayarak, "Hiçbir şeyin garantisi olmaz. Şu anda Fenerbahçe maçını kazanmış bir Galatasaray düşünebiliyor musun ? Ama şampiyon olmadan hiçbir anlamı yok. Kulübün şampiyon olmaya ihtiyacı var. Şu anda bana bir teklif yok. Gelse de şu an için düşünmem. Takım bir bütün olursa şampiyonluk gelir. Biz burada birbirimizi sevmek zorundayız. Seni seviyorsam hatanı kapatmak için koşarım." dedi.

Derbi maçta Olcan Adın'ın Emenike'yi düşürdüğü pozisyonun kırmızı kart olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, "Olcan'ın pozisyonu kırmızı karttı. Ama Diego'nun ceza sahası içinde kendini yere atması da sarı karttı. Emenike'nin bir pozisyonda kendini bırakması sarıydı mesela. Böyle değerlendirirsek Fenerbahçe'nin bazı oyuncuları daha önceki maçlarda cezalı olup bizim maça çıkmamalıydı. Ben kendi futbolcularıma bile kızıyorum, hakemi aldatmaya yönelik hareket yapmayın diyorum. Hakem elbette hata yapacak, hepimiz hata yapıyoruz. Ama bizim ülkede onları baskı altına alıp etkileme çabası var." diye konuştu.

Takım içinde Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan arasında bir problem varmış gibi bir gündem oluşturulduğuna da dikkat çeken tecrübeli hoca, bu söylentiler sayesinde birbirlerine daha sıkı bağlandıklarını da belirterek şunları kaydetti:

"Selçuk ve Sabri arasında bir problem varmış gibi bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Biz daha da sıkı birbirimize bağlandık. Aralarında bir sorun yok. Sabri'nin elbette bir kırgınlığı olabilir, kadro dışı bırakılmıştı. Ama O'na o hamleyi yapan insanlardan hiç kimse yok. Herkesin tek düşüncesi Galatasaray'ın menfaatleri. Bu tip haberler bizi daha çok kenetliyor, güçlendiriyor. Oyunumuzla ilgili bir eleştiri bulamıyorlar bizi bu tip olaylarla vurmaya çalışıyorlar."

Hamzaoğlu, Semih'in fizik olarak henüz hazır olmadığını hazır olduğu zaman ise kadroda yer alacağını, Dzemaili'den de ilerleyen maçlarda yararlanacaklarını sözlerine ekledi.