Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, kendisine 'taklacı' yakıştıması yapan gazetelerin yaptıkları haberle bu söylemi kendilerine iade ettğini söyledi.

Güreş Federasyonu Başkanı iken görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekilliği için başvuruda bulunan Hamza Yerlikaya bazı gazetelerde hakkında çıkan haberlere cevap verdi. Milletvekili adayı gösterilemediği takdirde tekrar federasyon başkanı olmak için federasyon başkanlığı görevinden istifa etmediği yönündeki haberleri sert bir dille yalanlayan Yerlikaya, konunun muhatapları ile yargı önünde hesaplaşmak için hukuki süreçleri başlattığını söyledi.

Türkiye Güreş Vakfı tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Hamza Yerlikaya, haberin kaynağının belli olmadığını dile getirerek, "Haber haber değil. Haberi yazan gazeteci yapmış olduğu hata sonrasında bize özelde söyledikleri var. Biz de hemen resmi belgeleri basın bülteni olarak gönderdik. Mahkeme sürecini maddi ve manevi olarak başlattık. Benim zoruma giden malum gazetenin ‘Taklacı Hamza’ tabiri. Ben bu ülkeye 30 yıl hizmet verdim. Kanımla, canımla, emeğimle ve yüreğimle. Ben bu uğurda vücudumun her parçası zarara uğramasına rağmen emek vermiş bir adamım. Bir siyasi rant uğruna AK Parti ve millete olan sevdam yüzünden çamur at izi kalsın mantığıyla atılan manşeti çok doğru görmedim çok yanlış. Bu ülkede en son taklacı denecek kişiye bu tarz bir yakıştırma yaptılar. Kendilerini tez zamanda bu haberi tekzip etmeye çağırıyorum. Attıkları manşetin hemen ardından tekzip metnini koymuşlar. Hemen bu değişim neden." dedi.

Usul olarak parti genel merkezine hangi kurum ve kuruluşta çalışıyor olunursa olunsun istifa edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yerlikaya, şunları söyledi:

"Hatta parti evrakları görmeden başvuruyu kabul etmiyor. Hal böyleyken bazı gazetelerin yapmış olduğu bu haberciliği habercilik olarak kabul etmiyorum. Kınıyorum ve ayıplıyorum. Milletimiz milletin kalbinde taht kurmaya çalışmış veya teveccüh görmüş bir adama taklacı manşeti atmayı kendilerine yakıştırıyorum. Kendileri layıkını yapmışlar millet gerekli cevabı gereken zamanda onlara verdi."