Dünya Güreş Birliği (UWW), İsviçre’de yaptığı oylama sonucunda, dünya güreş tarihinin grekoromen stildeki en iyi 26 güreşçisi arasına Türkiye’den Hamza Yerlikaya’yı seçti.

17 yaşında büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olarak 'Asrın Güreşçisi' unvanını alan ve 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa Şampiyonluğu kazanarak Türk spor tarihine adını yazdıran Hamza Yerlikaya, spor hayatını sonlandırmasına rağmen güreş otoriteleri tarafından onore edilmeye devam ediyor.

İsviçre’nin Lozan kentinde bir araya gelen Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, modern güreş tarihi boyunca grekoromen stilde mücadele eden sporcular arasında 'Top 26' sıralamasını belirledi. Uluslararası platformda uzun yıllar boyunca Türk bayrağını dalgalandıran ve asrın güreşçisi ünvanını alan Hamza Yerlikaya, UWW’nin onur listesinde yer alarak önemli bir başarının altına imza attı.

Dünya güreş tarihinin grekoromen stildeki en iyi 26 güreşçi arasına seçilen Hamza Yerlikaya, böyle bir ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili olarak meclise girmesi halinde Türk sporu için parlamentoda çalışmalarına devam edeceğini söyledi.