Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, dün akşam Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz ülke olarak maalesef gerginlikten besleniyoruz. Bundan keyif alıyoruz ama yapacak bir şey yok. Güzelim oyunu böyle çirkinleştiriyoruz” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Bursaspor’da hazırlıklar sürüyor. Akşam saatlerinde yapılan antrenman öncesi Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2-1 mağlup oldukları Kayserispor karşılaşmasını değerlendiren deneyimli teknik adam, “Pek istediğimiz gibi bir akşam olmadı. Kötü bir oyun oynadık. Maça da kötü başladık. Rakibimiz çok kolay iki gol buldu. Ondan sonra da zaten ikinci yarıda ne kadar rakip sahada oynasak da maçı kazanacak bir mücadele ortaya koyamadık. Galibiyet ile gelseydik çok daha iyi olabilirdi ama yapacak bir şey artık yok. Önümüzde cuma günü oynayacağımız Galatasaray maçı var. En iyi şekilde o maça hazırlanmaya çalışıyoruz. İnşallah Galatasaray maçından iyi bir sonuçla ayrılırız ve bundan sonraki haftalarda da planladığımız şekilde devam ederiz” dedi.
“İSTİKRARLI BİR KADRO YAKALAYAMADIK”
’Üst üste alınan 3 mağlubiyeti neye bağlıyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, “İstikrarlı bir kadro yakalayamadık. Buna sakatlıklar ve cezalar müsaade etmedi. Hem bizim aldığımız hem de oyuncularımız aldığı cezalar vardı. Darbeye bağlı sakatlıklar bir hayli fazla. Sadece Deniz’de adale problemi yaşandı ama geçtiğimiz hafta Kayseri’ye karşı bir önceki haftadan 4 farklı forvetle çıktık neredeyse. Bu kadar değişimi futbol kolay kolay kaldırmaz. İstediğimiz oyunu bir türlü oturtamıyoruz. O oyun anlayışını istikrarlı bir şekilde yakalayamadık ama devam edeceğiz. Önümüzde oynanacak 4 maç daha var. Onları da en iyi şekilde oynamaya gayret edeceğiz. Bu arada önümüzdeki senenin de hazırlığını ufak ufak yapmayı amaçlıyoruz. Gençlerimize biraz daha şans vermeye çalışacağız bu maçlarda” dedi.
“AŞAĞISIYLA İLGİLİ BİR İRTİBATIMIZ OLMADAN MAÇLARIMIZA ÇIKIYORUZ”
‘UEFA’yı hedefledik ama sonradan koyduğumuz bir hedefti bu’ diyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geldiğimiz zaman 15 puanlı bir Bursaspor vardı. Şükürler olsun 5 hafta kala en azından aşağısıyla ilgili bir irtibatımız olmadan maçlarımıza çıkıyoruz. Şu anda Kayseri’nin, Rize’nin pozisyonunda da olabilirdik. Biz iyi oynadıkça o hedefler geldi. UEFA hedefini biz büyüttük. Bu takımla beraber. Şimdi onu yakalayamadığımıza üzülüyoruz. Bu sene kaçırdık ama inşallah önümüzdeki yıllarda hedeflerimize ulaşacağız.”
“BELKİ FARKLI BİR YOL İZLEMEMİZ DE GEREKECEK”
’Önümüzdeki sezon kuracağınız takımla birlikte neler değişecek ve nasıl bir Bursaspor olacak?’ sorusunu yanıtlayan deneyimli çalıştırıcı, “4 maçımız daha var. Bir kere her şeyden önce bunları en iyi şekilde oynamaya çalışacağız. Buradan alabildiğimiz kadar puan alıp, 10’uncu değil de, 9’uncu, 8’inci bitirelim. Bunu amaçlıyoruz. İyi bir pozisyonda bitirmeyi amaçlıyoruz. Transfer çalışmalarını sürdürüyoruz bir yandan. Yönetim ile oturup bir yol haritası çizeceğiz kendimize. Çünkü kulübümüzün durumu da ortada. Belki farklı bir yol izlememiz de gerekecek. Belki başarıları bir sene ya da iki sene ertelememiz gerekecek. Bunu hep beraber oturup değerlendireceğiz. Bunu sadece ligdeki başarı anlamındaki pozisyondan bahsediyorum. Çünkü bir kulüp sadece puan sıralamasındaki durumu ile başarılı ya da başarısız sayılmaz. Farklı alanlardaki başarıyı yakalamaya çalışacağız. Hem ekonomik olarak düzlüğe çıkıp, güçlü bir kulüp haline gelmek, ondan sonra da başarılar daha kolay yakalanır. Hem de bu arada kendi bünyemizden oyuncularımızı aramıza katıp, onlarla beraber güçlü bir kadro olabilmek. Bunların hepsini hedefliyoruz. İnşallah başarılı oluruz” dedi.
“GÜZELİM OYUNU BÖYLE ÇİRKİNLEŞTİRİYORUZ”
Dün Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında bir taraftarın sahaya girerek çizgi hakemine saldırması olayını da değerlendiren Hamzaoğlu, “Bunları hem çok konuşmak lazım, hem de hiç konuşmamak lazım. Biz ülke olarak futbol kültürünü yakalayamadık. Hep kazanmaya, sonuca odaklıyız. Bu bir spor ve bunun spor olduğunu unuttuk. İnsanların bundan keyif aldığını unuttuk. İnsanlar keyif almıyor, herkes gerginlik içinde futbol oynuyor, izliyor ya da yöneticiliğini yapıyor. Bunu biz bu hale getiriyoruz. Kimse de buna ‘dur’ demiyor ve akım başlatılmıyor. Biz ülke olarak maalesef gerginlikten besleniyoruz. Bundan keyif alıyoruz ama yapacak bir şey yok. Güzelim oyunu böyle çirkinleştiriyoruz. Bunun başka izahı yok" dedi.