Medicana Sivasspor ile deplasmanda 2 - 2 berabere kalan Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, “İlk maçımızdı. Eksiklerimiz var, hatalarımız oldu ama ilk maçta olması bizim adımıza iyi diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu eksiklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Hamza Hamzaoğlu maç sonrası yaptığı açıklamada, iyi bir futbol oynamak ve iyi bir skorla buradan dönmek için sahaya çıktıklarını belirterek, şunları söyledi: “Fakat erken yediğimiz gol biraz oyun disiplininden kopardı bizi. Tabi bir an önce oyuncularımız skoru yakalamak için uzun paslarla bir an önce gole gitme isteği biraz bizim oyun disiplinimizi etkiledi. Ama ikinci yarıda toparlanarak 2 - 0 geriye düşmemize rağmen tekrar bir reaksiyon gösterdik. Burak’ın da oyuna girmesiyle ön tarafta daha etkili olmaya başladık ve 2 - 2’yi yakaladık. Daha sonra ataklarımız oldu ama golü bulamadık. Sivasspor’u da tebrik ediyorum. İlk maçımızdı. Eksiklerimiz var, hatalarımız oldu ama ilk maçta olması bizim adımıza iyi diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu eksiklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz.”

Melo’nun kadroya alınmamasıyla ilgili de konuşan Hamzaoğlu, "Melo’nun biraz daha zamana ihtiyacı var. Onun biraz daha çalışması lazım. Kampa da geç katıldı, kafasında da sürekli transfer olduğu için idmanlarda da tam randıman alamadık. Getirebilirdik ama biraz daha çalışıp tam formunu yakalamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Burak Yılmaz’ı ikinci yarı oyuna almakla doğru yaptıklarını kaydeden Teknik Direktör Hamzaoğlu, Burak’ın ikinci yarıdaki oyununu görünce kararının doğru olduğunu ifade etti.

Maçtaki eksiklerinin transferle ilgili değil oyun anlayışları ile ilgili olduğunu belirten Hamzaoğlu, “Bugün oynadığımız oyunla ilgili eksikler vardı. Hala gidermemiz gereken şeyler var, onları tamamlarız.” dedi.

Sneijder’in çıkarılmasıyla ilgili de konuşan Hamza Hamzaoğlu, hem oyunda kötü olduğunu belirtmesi, hem de oyunda göğüs kafesine aldığı darbe nedeniyle nefes almakta güçlük çektiğini söylemesi üzerine riske etmek istemediklerini dile getirdi.