Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de kazanılan şampiyonluk ile Türkiye Kupası şampiyonluğunda herkesin katkısı olduğunu söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray'ı takip eden basın mensupları ile bir araya gelen tecrübeli teknik adam, şampiyonluk kupası, Türkiye Kupası ve gelecek sezona yönelik dair açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızılı takımın başına geldiği günlerde hem takımın hem de kulübün durumunun pek iç açıcı olmadığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Galatasaray'ın potansiyeli her zaman vardı. Biz bunu biliyorduk. Bize güvenenlere karşı ayrıca mahcup olmadığımız için mutluyum. Galatasaray iyi oyunculardan oluşmuş bir takımdı. Fakat birlikte oynamayı beceremiyorduk. Beraber gücümüzü ve aklımızı birleştirdikçe sonuç bizi buraya getirdi. Kazanılan şampiyonluk kupası ve Türkiye Kupası'nda herkesin katkısı var. Bu kadroyu oluştan Fatih Terim hocamdan tutun İtalyan Mancini ve Prandelli'nin katkısı var. Ben buradan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yeni yönetimde görev almayan Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün şampiyonluk töreninde yaşamış olduğu olaylar konusunda Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Gerek Ali Dürüst gerekse Abdurrahim Albayrak dün kupayı kazandıktan sonra beni ve arkadaşlarımı arayıp tebrik ettiler. Her ne kadar kendileri Bursa'da olmasalar da bizimle beraberlerdi. Bize hiçbir sıkıntıyı yaşatmadılar. Kazanılan başarılarda onların katkısı oldukça fazlaydı. İnşallah Galatasaray'ı daha iyi ve güzel günlere getirmek için çalışacağız."

"TRANSFER YAPACAĞIZ, TAKIMDAN GİDECEKLERDE BELLİ"

Hamza Hamazoğlu, gelecek sezon takıma yapılacak transferleri kampa yetiştirmek istediklerini kaydederken, takımdan gönderilecek isimleri de teknik ekip olarak belirlediklerini söyledi.

Hamzaoğlu, takımdan gidecek isimlerin kimler olduğu sorusuna da cevap vermezken, "Teknik ekip olarak biz gidecek isimleri belirledik. Bunu önce yönetimle paylaşacağız, sonra kendilerine söyleyeceğiz. Bunu yapmadan da basınla paylaşmayı doğru bulmuyorum." diyerek, şunları söyledi:

"Transferleri kampa yetiştirmeye çalışacağız. Kampın devamında bir iki transferimiz olabilir. En kısa zamanda kadromuzu yeni takviyelerle güçlendireceğiz. Ancak kadromuzu büyük ölçüde koruyacağız. Gidecek isimler de belli ancak yönetimle oturup henüz konuyu konuşmadık. Şu anda bu isimleri yönetimle ve gönderilecek oyuncularla paylaşmadan size söylemek mümkün değil."