Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe'ye yapılan saldırılar nedeniyle liglerin ertelenmesi gerekiyorsa liglerin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli hoca, "Maça coşkulu başladık. Kolay bir maç bekliyorduk. 3-0'dan sonra 2 tane gol yedik ve sıkıntı yaşadık. Sonrasında karşılaşmayı 4-2 kazanmasını bildik." dedi.

Bir gazetecinin Fenerbahçe'ye Çaykur Rizespor maçının dönüşünde Trabzon'da yapılan silahlı saldırı ve buna bağlı olarak liglerin ertelenmesi konusunun hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Dünkü olay hepimizi çok üzdü. Sadece Fenerbahçe'ye yapılmış olay olarak görmüyorum. Türk sporuna yapılmış darbe diye düşünüyoürum. İnşallah altından düşündüğümüz kadar kötü şeyler çıkmaz. Yaşanan olaya çok üzüldük. Eğer arabayı durduramasalardı daha acı bir tablo ile karşılaşabilirdik." diyerek, şunları söyledi:

"Liglerin ertelenmesi gerekiyorsa ertelensin veya durdurulsun. Bugüne kadar yapılan söylemler burada söylediğimiz herşeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz daha kendimizi özeleştiri yapmamız lazım. Bazen bu tür kötü olaylar doğru düşünürsek birleştirici de olabilir. Kaostan şiddetten uzaklaşmak gerekiyor. İnşallah kötü bir olaydan olumlu sonuçlar çıkarırız."