Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Balıkesirspor maçında rahat skordan sonra oyuncularının kollektif oyundan uzaklaştığını bu durumun ilerleyen zamanlarda bazı maçlarda sıkıntı oluşturabileceğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Balıkesirspor'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Disiplinli oynadığımız 3-1 olana kadar iyi şeyler yaptık. 3-1'den sonra rahat skor elde edince oyuncular kendilerini düşünmeye başladılar ve kollektif oyundan uzaklaştık. İyi yaptığımız şeylere bu durum gölge düşürdü. Bu tip hataların böylesine maçlarda hataların yapılması sevindirici. Bir sonraki maça daha iyi hazırlanacağız. Bunları kendi aramızda değerlendireceğiz. Yarın öbür gün önde olduğumuz maçlarda bu türlü oynarsak faturasına ağır ödeyebiliriz. Disiplini bırakmamak zorundayız. Bu iyi bir uyarı oldu. Oyunun belli bölümlerinde iyi oynadık oynanan oyundan memnunum." dedi.
Hamza Hamzaoğlu, Yasin ve Bruma'nın ortaya koymuş olduğu performanstan da memnun olduğunu dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, maçta sakatlanarak oyundan çıkan ve maç sonunda koltuk değneği ile stadı terk eden Melo'nun ciddi durumunun olmadığını düşündüğünü ifade etti.
Öte yandan gazetecilerin Galatasaray'ın fikstürü ve maç günleri hakkında sıkıntı olup olmadığı sorusuna ise "Benim bir şikayetim yok. Takımların maç programı sezon içine yayılmış durumda." diye cevap verdi.

Bu arada Galatasaray basketbol takımında antrenör Ergin Ataman ile basketbolcu arasında yaşanan tokat krizi hatırlatılarak "Siz futbolcunuzla sahada veya soyunma odasında böyle birşey davranır mıydınız ?" sorusuna ise Hamzaoğlu, "Böyle bir olay yaşamadım. O duruma getirecek neler yaşandı bilemiyorum. Bununla ilgili yorum yapmak doğru değil. Böyle birşey yapmayı teşebbüs etmem. Tabi ki nasıl bir ortamda karşılaşırız bilmem." diye cevapladı.

Galatasaray'da Sneijder'in yükselişi konusunda tecrübeli hoca, şunları kaydetti:
"Sneijder'in performansından memnunum. Kendisi oynadığı zaman takımı da oynatabiliyor. Futbolcu oynarken mutlu oluyor. Takımın performansı da iyi gidiyor."
Hafta sonu Sivasspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde zeminde herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna ise Hamzaoğlu, "Sivasspor Sergen Yalçın ile iyi bir çıkış yakaladı. İyi mücadele ediyorlar. Sivas'ta kötü bir zemin olmayacak ama soğuk hava olacak. Zeminin sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Keyifli bir maç olacak."