Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında kopma olmayacağını ve şampiyonluk şanslarının yürksek olduğunu söyledi.

Önümüzdeki cumartesi günü Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşma öncesinde basına açık yapılan çalışma sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hamzaoğlu, şampiyonluk yarışı, takımın son durumu ve gelecek sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA KOPMA OLACAĞINI SANMIYORUM

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışında kopma olup olmayacağı sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Şampiyonluk yarışında kopma olacağını sanmıyorum. En başından beri bunu söylüyorum. Sezon sonuna kadar yarış böyle devam edecek. Ligin sonuna doğru her takımın kendine göre bir hedefleri var. Bunları gerçekleştirmek için mücadele edecekler. Karşılaşma her takım için zorlu geçecek. Ligin son sırasındaki Balıkesirspor ile yaptığınız karşılaşmalar bile zorlu geçiyor. Şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar böyle gidecektir. Kopma olacağını sanmıyorum." dedi.

Süper Lig'de şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Bize göre şansımız yüksek. Çünkü biz gerçekten iyi oynuyoruz, bunu takım olarak biliyoruz. Takım olarak iyi mücadele ediyoruz. Koşuyoruz. Çok fazla pozisyon üretiyoruz. Doğal olarak fazla hücum oynadığımız için de zaman zaman gol pozisyonları da veriyoruz. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Tabii ki bunu en aza indirgemeye çalışıyoruz ama bu kadar atak oynayan, bu kadar pozisyon üreten bir takım geride açıkta verecektir. Önemli olan fazlasını atıp maçları kazanabilmek. Şansımız tabiki diğer takımlar kadar var." diye konuştu.

"YİNE HATA YAPARSAM ÖZÜR DİLEMEKTE SAKINCA GÖRMEM"

Öte yandan bazı maçlardaki puan kayıplarından dolayı Hamza Hamazoğlu'nun özür dilemesi ve bunun kamuoyunda tartışılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Şimdi eleştirebilirler tabi benim tarzım benim yapım o anki duygularımla maçta yapmış olduğum bir hatayı üzerime almak. Yani bu hata oyuncu değişikliğinden ya da şimdi belki de zamanlama. En son Başakşehir maçında Yasin Öztekin 5 dakika güzel oynamaya başlamıştı. Dzemaili kenarda beklerken, yani Dzemaili’ye tekrar diyebilmeliydim, 'Sen git ısınmaya devam et, bir daha bir bakalım oyun nasıl gidiyor' diye. Ama ben oyuncumu da düşünerek bunu yapmadım. İyi oynamaya başlayan Yasin’i zaten daha önce de yazmıştık, listeye de kadroya da vermiştik ismi. Değişiklikten vazgeçmedim bu benim hatamdı diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyip oyunun gidişatını görmem gerekiyordu ama kötü niyetle yapılmış bir şey değil bu. Hem Dzemaili’yi kazanmak hem de bir lig maçında görmek.

Ben şuanda kadromuzda 27 kişi var, 27 kişinin de tabir yerinde olursa bu çorbada tuzu olsun istiyorum. Herkes bir şeyler katsın istiyorum. Mümkün olduğunca her oyuncumada bu fırsatı vermeye çalışıyorum. Biraz zamanlama hatası yaptım üzüldüm çünkü camiadan özür diledim. Herkes coşmuştu statta, takım coşkulu bir futbol oynamaya başlamıştı. Tribünler şölen havasına bürünmüştü. Ben bunun bozulduğuna çok üzüldüm ve bunun sorumlusu olarak kendimi gördüğüm için herkesten özür diledim. Böyle güzel bir atmosfere engel olduğum için. Bunda da bir sakınca görmüyorum. Yine özür dilemekte bir sakınca görmüyorum.

Hata yaptığımda da söylerim. Bu asla şunu demeye gelmesin biz yaptığımız iyi şeylerin de farkındayız. Nereye doğru gittiğimizin de farkındayız. Takımımızın oynadığı iyi futbolun da farkındayız. Kaç tane oyuncuyu kazandığımızın da farkındayız. Biz yaptığımız iyileri de görüyoruz ama ben bunu pek dile getirmeyi sevmiyorum. Ben hep kendi kötülerimle konuşmaktan yanayım. Onları düzeltmemiz lazım zaten, iyileri daha iyi hale götürüyoruz. Dolayısıyla ben hiç bir sakınca görmüyorum. Kaldı ki bugün eğer oyuncularımı eleştirecek olsaydınız beni daha çok üzerdiniz. Beni eleştirin, beni konuşun bu benim için daha iyi. Önemli olan bizim bütünlüğümüz bozulmasın."

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN SKORU

Pazar günü oynanacak olan yarıştaki rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbinin nasıl bitmesini istediğinin sorulması üzerine ise Hamzaoğlu, "Oradaki skordan ziyade bizim bu hafta oynayacağımız çok önemli bir Kasımpaşa maçı var. Biz onu düşünüyoruz. Fenerbahçe-Beşiktaş çok önemli bir derbi. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. İki takımda çok iyi. Fenerbahçe her ne kadar Gençlerbirliği’ne kaybetmiş olsa da iyi bir kadroya sahip. Ama oradan çıkacak sonuçtan ziyade bizim alacağımız sonuç önemli. Biz Kasımpaşa maçına odaklanmış durumdayız. Onu düşünüyoruz sadece." diye cevap verdi.

Galatasaray'da sezon sonuna doğru yapılacak seçim sürecinin takımı etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise Hamzaoğlu, "Seçimi siz söylemeseniz bizim aklımıza dahi gelmeyecek. Seçim Galatasaray Kulübü için çok önemli ama biz olduğunca uzak duracağız. Biz sahadaki işimize bakacağız. Çünkü Galatasaray kulübü için önemli olan bu, önemli olan buradaki başarı. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Zaten Galatasaray kongre üyeleri de seçimde en iyi kararı verecek." dedi.

Yeni seçilecek yönetimin kendisi ile devam edip etmeyeceği sorularına ise tecrübeli hoca, "Bu durumu şifaen konuşuyoruz ama ben düşünmüyorum. Sezon sonuna kadar düşünmüyorum. İnşallah şampiyon oluruz. Ondan sonra zaten yeni gelen yönetimle beraber devam etmek isterlerse oturur konuşuruz. Her zaman bunu söyledim. Bazı adaylar beni aradı onlarla konuştum. Destek olduklarını belirtiyorlar. Ben herkese teşekkür ediyorum yani şu son maçtan sonra da bir çok kişi aradı, hem yönetim kurulumuzdan hem de dışarıdan. Diğer başkan adaylarından arayanlar oldu. Hepsi destek oluyorlar çok teşekkür ediyorum. Bizim tamamen odaklandığımız şey inşallah Galatasaray’ımızın layık olduğu yerde ligi bitirmesini sağlamak." diye cevap verdi.

Hamzaoğlu, Bursasporlu Fernandao'yu beğendiğini kulübün transfer çalışmalarının sürdüğünü ama mümkün olduğunca az tranfser yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.