Bundesliga ekiplerinden Hannover 96, teknik direktör Tayfun Korkut ile yollarını ayırdı.

Hannover 96’nın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, hafta sonunda oynayacakları Hoffenheim maçına takımın yeni teknik direktör ile çıkarılacağı duyuruldu.

Alman medyasında Tayfun Korkut’un yerine Volker Finke veya Peter Neururer’in geleceği iddia ediliyor.

Bundesliga'da kötü gidişe bir türlü dur diyemeyen Hannover 96'da, teknik direktör Tayfun Korkut ile yollar ayrıldı. Göreve geldiği ilk dönemde başarılı sonuçlar alan Tayfun'lu Hannover, son 7 maçta galibiyet yüzü göremezken, küme düşme hattının bir basamak üzerine kadar geriledi. Kulüp yönetimi sık sık Tayfun Korkut'a destek mesajları vermesine karşın, kötü gidişin ardından yolları ayırma kararı aldı. Hannover 96'da karar resmi twitter hesabından duyurdu.

Tayfun Korkut'un görevine son verileceğini daha önce duyuran Alman Bild gazetesi, Tayfun Korkut'un yerine Volker Finke veya Peter Neururer'in geleceğini yazmıştı.

Tayfun Korkut, 2014'ün başında Hannover 96 takımının başına geçerek, 1970'li yıllarda Hamburg'u çalıştıran Özcan Arkoç'un ardından Bundesliga'da takım çalıştıran ikinci Türk teknik direktör olmuştu. Korkut'un yönetiminde geçen sezonu 10. sırada bitiren, bu sezonun ilk yarısını da 8. sırada tamamlayan Hannover 96, daha sonra oynanan 13 maçta galibiyet alamadı ve puan cetvelinde 29 puanla 15. sıraya geriledi.

Hannover 96, bu sezon şu ana kadar 7 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 14 kez de sahadan mağlup ayrıldı.