Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, milli takımı ve aynı zamanda Galatasaray’ı çalıştıran Ergin Ataman’ın hangisine karar vereceğini olimpiyatlardan sonra açıklayacağını söyledi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na katıldı. Erdenay fuar çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Böyle bir fuarın ilk defa yapıldığını söyleyen Harun Erdenay, “Ben de gezme fırsatı buldum. İnsanları spora teşvik etmek için bence iyi planlanmış, hazırlanmış bir yer. Biz de burada basketbol olarak yer almak istedik. 3 gün boyunca buraya gelen gençleri basketbol, koşu, bisiklet, fitness olsun hem bunları yapabilecek hem de bunlarla ilgili aletler hakkında bilgi alabilecek, hocalardan ders alabilecekleri bir fuar” şeklinde konuştu.
“KULÜPLER DÜZEYİNDE MUAZZAM BİR SEZON GEÇİYORUZ”
Kulüpler düzeyinde Türkiye olarak muazzam bir sene geçirdiklerini vurgulayan Erdenay, sözlerine şöyle devam etti:
“Şu anda hem Fenerbahçe’nin hem Galatasaray’ın Avrupa’da şampiyonlukları söz konusu. Galatasaray bence çok şanslı ikinci maçı Abdi İpekçi’de oynayacak. Ben Galatasaray’ın bu kupayı alacağına inanıyorum. Fenerbahçe de Real Madrid’e karşı avantajlı durumda. İnşallah onları da Final-Four’da göreceğiz ve böylelikle basketbolda bir senede 2 kupaya uzanmış olacağız.”
“HASTALIK BULAŞICI OLUNCA MAÇI TATİL ETTİK”
Bayanlarda ertelenen Galatasaray - Abdullah Gül Üniversitesi karşılaşması hakkında açıklamalarda bulunan Erdenay, “Galatasaray’ın 4 tane oyuncusunun virüs kaptığına dair hastane raporu geldi. Raporları bizim sağlık kurulu ile paylaştık. Bulaşıcı bir hastalık olduğu ve 4 oyuncunun serum ile maça çıktığı öğrenilince maçı tatil ettik” ifadelerini kullandı.
“ERGİN HOCA OLİMPİYATLARDAN SONRA KARAR VERECEK”
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nı ve aynı zamanda Galatasaray Odeabank’ı çalıştıran Ergin Ataman’ın seçim yapıp, yapmadığının sorulması üzerine Harun Erdenay, “Şu anda kontratlı antrenörümüz. Olimpiyatlarda takımın başında bulunacak. Daha sonrası için tabii ki milli takımın kış programı değiştiği için sadece milli takıma olacak bir antrenör olacak diye açıklamıştık. Ergin hoca da olimpiyatlardan sonra kararını kullanacaktır” cevabını verdi.