Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı 5. sırada tamamlamasının ardından bir değerlendirmede bulundu. Başkan Erdenay, "Son yıllardaki başarımıza yenisini ekledik." dedi.

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de düzenlenen organizasyonu 5. sırada tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın performansını değerlendiren Federasyon Başkanı Harun Erdenay, ay yıldızlı ekibin 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı Rusya'yı tarihinde ilk kez 68-66'lık skorla yenerek 5. tamamlamasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Zor bir turnuvayı geride bıraktıklarını kaydeden Harun Erdenay, "5-6 takım birbirine denkti. Grup lideri çıksak da Sırbistan’a elendik. 5. olmamız ve Olimpiyat Oyunları şansımızı sürdürmemiz ise önemli. Rusya’yı da ilk kez bir resmi maçta yeniyoruz. Uzatmalarda geri düşsek de kazandık. Çok büyük bir galibiyet aldık. Son yıllarda yakaladığımız başarılarımıza bir yenisini ekledik." dedi.

Turnuvada başarılı olduklarına inandığını söyleyen Erdenay, "Sadece şampiyon olan ülke Olimpiyat Oyunları’na direkt gidiyordu. Diğer 4 yakım ise eleme oynayacak. 12 takım arasından 6 takım Olimpiyat Oyunları’na katılacak. Londra’ya da aynı şekilde gitmiştik. Ekrem Memnun ve takımı hedefine ulaştı. Onları kutluyorum." diye konuştu.

Lara Sanders’ın çok iyi bir turnuva çıkarttığını da belirten Başkan Harun Erdenay, Rio’da A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın madalya şansının yüksek olduğunun altını çizdi. Erdenay, "Birkaç ufak hata olmasa belki biz Avrupa Şampiyonası’nda final oynayabilirdik. Şimdi genç oyuncularımız bir yıl daha tecrübe kazanacaklar. Mutlaka elemeleri geçerek Rio’ya gitmek istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

AKGÜN: 10 MAÇLIK SERİDE ZORLU BİR TURNUVA OYNADIK

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün de yaptığı değerlendirmede, "10 maçlık bir seriydi. Çok zorlu bir turnuva oynadık. Oyuncularımızı gönülden kutluyorum. Ayrıca tüm staff ve ekibi de tebrik ediyorum. Herkesin emeği çok fazla. İnşallah Olimpiyatlara gideceğiz. Çok mutluyuz." dedi.

Lara Sanders’ın takıma çok önemli katkı yaptığını kaydeden Bahar Akgün, "Takım ona, o da takıma çok güveniyor. Bu da onun iyi oynamasını sağlıyor. Yolumuz açık olsun. 10 maçta 8 galibiyet aldık. Turnuvayı ikinci sırada da tamamlayabilirdik. Bu yeni bir süreç. Herkesi bu dönemde çok başarılı buluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.