İzmir Özel Kent Hastanesi, ek bina yatırımla büyümeyi planlarken sağlıklı yaşamın temelini oluşturan spora da destek verme kararı aldı. Kültürpark Tenis Kulübü’ne sağlık partneri olup “Kent Hastanesi Tenis Turnuvası” düzenleyeceklerini belirten Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, “Kent, sağlıkta bir marka. Bu markayı ve ‘sağlık spor’ algısını her yaşta yapılabilen tenisle pekiştirmek istiyoruz.” dedi.

Genel Müdür Yıldırım, sağlık sponsorluğunu üstlendikleri Kültürpark Tenis Kulübü’nde basın temsilcileri ve spor servisleri sorumlularıyla biraraya geldi. Kulüp yönetim kurulu üyeleri Ruçem Canbeyli, Canan Boz ve Berdan Güven’in de katıldığı buluşmada, spordaki işbirliğinin yanısıra Kent Sağlık Grubu’nun 2015 yatırım projeleri açıklandı. Özel Kent Hastanesi’nin daha çok sportif faaliyetler içinde yer almasını arzu ettiklerini belirten Dr. Yıldırım, “Amaç profesyonel takımların önüne isim yazdırmak değil, gerçekten insanları spora teşvik eden, sporla sağlıklı kalmayı amaçlayan aktiviteler içerisinde Kent Hastanesi olarak yer almak. Biz her ne kadar sağlık bozulduğu zaman devreye giriyorsak da asıl önemlisi, sağlığı korumak ve sağlığı devam ettirmek. Yaşam boyu spor, gerçekten yaşamımızın bir parçası haline geldi. Bu konuda da biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

KANSER MERKEZİ KURULUYOR

Dr. Yıldırım, sağlıklı yaşam için spor kadar, sağlıklıyken bile yaptırılması gereken rutin tetkik ve doktor kontrollerinin önemine dikkat çekti. Kent Hastanesi olarak sadece tedavi kısmında değil, hem sağlıklı kalmak hem de özellikle kanser gibi hastalıkları erken teşhis ve tedavi etmede çaba içinde olduklarını söyledi. Bu amaçla mevcut hastane binasına bitişik, yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanlı ek bir bina yapılacağını ve buraya Ege Bölgesi’nin ihtiyacı olan kanser merkezi kurulacağını belirtti.

Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Canbeyli ise turnuva hakkında bilgi verdi: “Sağlıklıysan spor yaparsın, spor yaparsan sağlıklı kalırsın. Bu ikisinin birbirinden ayrılmayan bir bütün olduğu düşünüldüğünde Kent, hem sporu hem sağlığı destekliyor. Güzel bir işbirliği olacak. Kent Hastanesi Tenis Turnuvası’nı, (senior klasman) 2-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Katılımcıları sürpriz hediyeler, izleyicileri keyifli maçlar bekliyor.”