Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor, sahasında Adana BOTAŞ'ı 56-48 mağlup ederek altın değerinde bir galibiyet elde etti.

Antakya Spor Salonu'nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Başkan Vekili ve Hatay BŞB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven'in izlediği maçı ev sahibi takım 56-48 kazanmayı başardı. Bu sonuçla Hatay BŞB oynadığı son 6 maçtan dördüncü galibiyetine uzandı. Hatay BŞB takımında Kizer 25, Key de attığı 13 sayıyla galibiyette rol oynadı.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet gündemine duyarsız kalmayan Hatay BŞB Basketbolcuları, Mersin’de bir minibüs şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğrafının olduğu ve ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı tişörtler giyerek kadına yönelik şiddeti protesto edip Özgecan'ı andılar.

Karşılaşmayı takip eden Başkan Savaş, maç sonunda soyunma odasına giderek oyuncuları tebrik etti. Güzel ve başarılı bir oyun çıkardıklarını belirten Başkan Savaş, "Sizleri yakından takip ediyoruz. Bundan sonra ilk 8'e girmenizi ümit ediyoruz. Biraz daha dikkatli oynarsanız Ordu'dan da galibiyetle ayrılırız ve ilk 8'i zorlarız. Seneye Avrupa kupalarında oynamak istiyoruz." dedi.

Antrenör Zafer Kalaycıoğlu da "Amacımız daha çok çalışarak eksiklerimizi giderip maça iyi hazırlanmak. Hem Fenerbahçe'yi hem Galatasaray'ı yenmiş bir takım vardı karşımızda, küçümsememek lazım. Çok iyi savunma yapıyorlar bugünde iyi savunma yaptılar. Gerçekten Hatay Büyükşehir Belediyesi şu an da bulunduğu pozisyonu hak etmeyen bir takım. İnşallah bundan sonraki maçlarda da iyi oynayarak ligde kalırız." ifadelerine yer verdi.