HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekin Baş, FIBA Avrupa Ligi'nde yarın sahalarında yapacakları UMMC Ekaterinburg maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

Ekin Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus temsilci UMMC Ekaterinburg'un geçen sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olduğunu hatırlattı.

Çok güçlü bir takımla karşı karşıya geleceklerini bildiklerini belirten Baş, "Rakibimiz iyi bir ekip. Bu sene de şampiyon olmak için büyük yatırımlar yapıyorlar ancak biz de en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Yarınki karşılaşmadan da galibiyet istiyoruz." diye konuştu.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele etmenin kendilerini zorladığını kaydeden Baş, "Öncelikli hedefimiz, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni tanımaktı. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ne katılalım, alabildiğimiz kadar galibiyet alalım. Tabii ki hem Türkiye ligi hem de FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele etmek bizim için çok zor oluyor. Şimdiye kadar birer sayıyla iki maç kaybettik. Bunun telafisini yapmamız lazım. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi hedeflerken Türkiye liginde de maç kaybetmeyelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Antakya Spor Salonu'nda yapılacak Hatay Büyükşehir Belediyespor-UMMC Ekaterinburg maçı, saat 18.00'de başlayacak.