Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev adına Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Azerbaycanlı ve Rus kick boks sporcularının katılımıyla büyük çaplı bir turnuva düzenlendi. Turnuvayı Rus takımı 6-4 kazandı.

Yubileyni spor salonunda gerçekleştirilen turnuvaya, ülkelerini desteklemek için gelen Rus seyircilerin yanı sıra, çok sayıda Azerbaycan vatandaşı katıldı. Ellerinde bayraklarla takımlarını destekleyen Azerbaycanlı seyirciler renkli görüntüler oluşturdu.

Turnuva’nın ardından basına açıklama yapan Azerbaycan Milletvekili ve Kickboks Federasyonu Başkanı Adil Aliyev, merhum Haydar Aliyev’in anısına düzenlenen turnuvaların artırılması için çaba göstereceklerini belirtti. Azerbaycanlı Kick boksçuların yetişebilmesi için bu tür müsabakalara ihtiyaç duyduklarını kaydeden Aliyev, "6-4 kaybetmemiz konusunda ise; bu bizim için bir antrenmandı. Antrenmanlarda her şey olur. Her zaman kazanacaksınız diye bir şey yok. Biz Rusya’nın en büyük ikinci şehri St. Petersburg’da Azerbaycan’ı tanıttık, Azerbaycan’da gerçekleşecek Avrupa oyunlarının takdim merasimini gerçekleştirdik ve ulu önder Haydar Aliyev’i yad ettik." ifadelerini kullandı.

Turnuva, Rusya iktidar partisi Birleşik Rusya St. Petersburg bölümü, Azerbaycan St. Petersburg Ulusal-Kültürel Otonomisi, Rusya ve Azerbaycan Kick Boks Federasyonları organizatörlüğünde gerçekleşti.