Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, asli görevlerinin kentte herkese spor yaptırmak ve elit sporcuları milli takımlara kazandırmak olduğunu söyledi.

Ataşbak, tenis ve voleybolda başarılı sporcuları makamında kabul ederek, antrenör ve sporcularla sohbet etti. Ataşbak, sprculara tesis, malzeme ve diğer sorunlarının çözümüne destek olma sözü verdi.

Ataşbak, kabulde yaptığı açıklamada, sporun öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini anlatarak, 'spor, eğitimi engeller' düşüncesine katılmadığını, eğitim ile sporu dengelemek gerektiğini vurguladı. Ataşbak, asli görevlerinin kentte herkese spor yaptırmak ve elit sporcuları milli takımlara kazandırmak olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle spor yapan öğrencinin derslerinden geri kaldığı gibi tezlere katılmıyorum. Öğrencilerin ders, sınav ve eğitim gerginliğini ve stresini en iyi spor ile giderilir. Ayrıca, spor yapan öğrenciler sağlıklı olur, kötü alışkanlıklardan uzaklaşır, dayanışma, paylaşma duyguları gelişir. Bu kapsamda spor yapan öğrencileri, onlara sporu sevdiren antrenör ve eğiticileri, hepsinden önemlisi de çocuklarını spora teşvik eden velileri kutluyorum.”

Milli takım alt yapısına erkek voleybolcu yetiştiren Gazi Ortaokulu Antrenörü Lütfi Yıldız ile Tenis Bölge Antrenörü Saadet Sabırlar, kendilerine sıcak davranan ve antrenman için salon ile kort tahsis eden İl Spor Müdürü Ataşbak’a teşekkür etti.