MALATYA (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakaları Malatya'da başladı.

Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakalarının açılışı, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, açılışta yaptığı konuşmada, hentbol müsabakalarının dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Başarılı, güzel müsabakaların olacağına inandığını dile getiren Kızılay, "Bu müsabakaya üniversitemizle birlikte 8 üniversite katılıyor. Üniversitelerin öğrenci, sporcu, yönetici ve antrenörlerini kutluyorum. Bu müsabakaların çok güzel geçeceğine inanıyorum. Misafir takımlarımızı üniversitemizde konuk etmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum."

İnönü, Adıyaman, Gaziantep, Yüzüncü Yıl, Siirt, Mersin, Dicle ve Batman üniversite takımlarının katıldığı müsabakalarda, bayanlarda 6 takım 84 sporcu, erkeklerde ise 5 takım 70 sporcu mücadele edecek.

Malatya'da 10 Aralık'a kadar sürecek müsabakalarda, bayanlarda ilk ikiye giren takımlar , erkeklerde ise birinci olan takım, gelecek sezon bir üst ligde yarışma hakkı elde edecek.

Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik de katıldı.