MALATYA (AA) - Malatya Kulüpler Arası Küçükler Hentbol İl Birinciliği Şampiyonası sona erdi. 

Battalgazi Spor Salonu'ndaki şampiyonada, 8 erkek ve 4 kız takımı mücadele etti. Kızlarda Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, Erkeklerde Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Hentbol Federasyonu 2014-2015 faaliyet programında yer alan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Hentbol il temsilciliği işbirliğinde düzenlenen şampiyonada toplam 130 sporcu mücadele etti.

Kızlarda, Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü birinci, Badminton Spor Kulübü ikinci, Sancaktar Spor Kulübü üçüncü oldu. Erkeklerde, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Türkiyem Spor Kulübü ikinci,  Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. Birinci olan kulüpler Malatya'yı Grup şampiyonasında temsil edecek.

Hentbol İl Temsilcisi Yeliz Çakır Fırat, bu yıl lige yeni kulüplerin katıldığını belirterek, bunun kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kentte yapılan müsabakalar sonunda yeni yeteneklerin bulunmasının Anadolu Yıldızlar Ligine gidecek takıma yeni yüzlerin girmesine katkı sağladığını ifade eden Fırat, "Önümüzdeki sezon bu ligde yapılacak turnuvaya 2 takımın girmesini sağlayacağız" dedi.