Geçirdiği havale sonrasında fiziksel ve zihinsel engelli olan 14 yaşındaki Tolga Celep, Merzifon Belediyesi Hentbolspor ve Milli Piyango SK arasındaki hentbol karşılamasını tribünden izlemenin heyecanını yaşadı.
Hentbol tutkunu oğulları Tolga’nın, Merzifon Belediyesi Hentbolspor ve Milli Piyango SK karşılaşmasını hangi kanaldan takip edeceklerini sosyal medya üzerinden sorması üzerine, Merzifon Belediyesi Spor Antrenörü Murat Mızrakçı, Celep ailesini karşılaşmayı canlı izlemek üzere Hentbol Federasyonu Spor Kulübüne davet etti. Merzifonlu Celep ailesi oğulları Tolga ile birlikte Ankara’da gerçekleşen karşılaşmayı tribünden heyecanla takip etti.
“Başkanımız ve antrenörümüzün gönlümüzün teline dokundular”
Karşılaşmayı oğullarıyla birlikte izleyen Baba Levent Celep, “Özel bir çocuğa sahip olmanın kendine göre güzellikleri var. Zorlukları da var. Ama sporun da bu anlamda birleştirici ruhunun en güzel şeylerinden birisi sağolsunlar başkanımız ve antrenörümüzün sayesinde gönlümüzün teline dokundular. Bu da bize ayrıca keyiflendirdi. Güzel bir duygu. Kendisi de memnun. Evde her zaman televizyonun başında hentbol müsabakalarını izler sevinirdi. Şu anda canlı olmasından kaynaklı biz de ayrıca sevinçliyiz mutluyuz. Merzifon Sporluyuz, Merzifonluyuz ama aslında Fenerbahçeliyiz. Bizleri mutlu ettiler, sevinçliyiz. Dileriz Merzifonspor’da kazanır. Daha anlamlı olur bizim için” ifadelerini kullandı.
Tolga için takım ayrıcalığı olmadığını maçı izlerken hem Merzifonu hem de Milli Piyangoyu tuttuğunu söyleyen Celep, “Onun için önemli olan güzel bir müsabaka olması” dedi.
“Hayatımıza renk kattı”
Anne Nilgün Celep ise duygularını şöyle anlattı:
“Çok zorluklar yaşadık. Ama bundan sonra daha güzel olacak diye düşünüyorum. Hayatımıza renk kattı bu. Engellilerin evde kapalı kalması eğitim imkanı Türkiye’de var diye söyleniyor ama ben eğitimci olarak okul öncesi öğretmeniyim. Ben Tolga’ya okul bulamadım. Bu da çok içler acısı bir durum. Binlerce engelli çocuğun, imkanı olmayan ailelerin çocuklarını okula dahi götürme sıkıntılarını hala yaşıyoruz. Normal bir çocuğa servis sağlanıp, saatinde gelirken engelli bir çocuğun servisi ya 20 dakika önce geliyor, ya yarım saat sonra geliyor. Devlet büyüklerine buradan sesleniyorum, lütfen engelli ailelere ve çocuklara biraz daha yardımcı olsunlar. Türkiye genelinde engelli çocuklarla ilgili eğitim alanında öğretmen ve okulların daha fazla olması için ellerinden gelenin yapılmasını rica ediyorum. Ben bu sıkıntıyı 14 yıldır yaşıyorum. 14 yıldır Tolga’ya Ankara’da okul bulamadım. Özel eğitime gidiyor. Tolga sabit oturan bir çocuk değil. Yürümeye de çok geç başladığı için bir sürü sıkıntıları vardı. Şu anda şükür biraz daha iyi. Lütfen engelli aileler evlere kapalı kalmasın. Bu olay hayatımıza renk kattı."
“Merzifon’daki maçlarımızda, ilçemizdeki diğer çocuklarımızla birlikte maçlarda birlikte olacağız”
Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise Tolga Celep’in hemşehrisi olduğunu söyleyerek, “Bizi bugün çok mutlu etti. Sonuçta sporun ne kadar evrensel bir mesai olduğunu hepimize gösterdi. Biz Merzifon Belediyesi Hentbol Spor Kulübü olarak hep şunu düşünüyoruz, sonuçta sosyal dezavantajlı kardeşlerimizi ayrıştırarak değil, onlara özel bir şey yapıyormuş gibi değil aslında toplumdaki verdiğimiz bütün mesailerde uğraşlarda işlerde toplumu sosyal dezavantajlı insanları yüzde 100 kullanabileceği şekilde bu alanları oluşturmalıyız diye düşünüyoruz. Gördük ki kendisi zaten bizi mutlu etti. Merzifon Belediyesini peşine taktı bugün hep birlikte Tolga’nın yanındayız. Gördük ki yükümüz biraz daha arttı. Önümüzdeki günlerde Tolga’nın sağlığı el verdiği sürece biz Merzifon’dan aracımızı göndereceğiz ailesiyle birlikte alacağız ve Merzifon’daki maçlarımızda, ilçemizdeki diğer çocuklarımızla birlikte maçlarda birlikte olacağız” açıklamasında bulundu.
Maçın devre arasında ise minik Tolga Belediye Başkanı Kargı’nın kucağında sahaya inerek, Hentbolcularla mutlu dakikalar yaşadı.