Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın organize ettiği okullararası hentbol müsabakalarına katılan Özel Nil Diclekent Ortaokulu hentbol takımı Seyrantepe Spor Salonu'nda oynanan final müsabakasında Fevzi Çakmak Ortaokulu’nu 7-5 yenerek Küçükler kategorisinde Diyarbakır şampiyonu oldu.

    Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafında altın madalya ve kupa ile ödüllendirilen Özel Nil Diclekent Ortaokulu hentbol takımı bu sonuç ile Diyarbakır’ Türkiye Finallerinde de temsil etme hakkı elde etmiş oldu. Okul Müdürü Süleyman Namazcı, çok mutlu olduklarını söyledi. Namazcı,“Okulumuzun bu küçük öğrencilerinin bizlere yaşattıkları büyük sevinç tarif edilemez. Öncelikle öğrencilerimi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Özgüven duygusunun, kendini ifade edebilme yeteneğinin, psiko – motorik özelliklerin gelişimi açısından bu tür sportif etkinliklerin çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

    Özel Nil Diclekent Ortaokulu Sosyal ve Sportif Faaliyetler Koordinatörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Fahrettin Çolak ise “Öğrencilerimiz ile sezon başından beri çok çalıştık. Sporcu öğrencilerim bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Çok zorlu maçlar oldu; ama üstesinden gelmeyi bildik. Çocuklarımızı tek tek tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.