Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Hentbol Federasyon Başkanı, sporcu, hakem, antrenör ve yönetici olarak katkı sağlayan duayenlere Adana konukseverliğini göstereceklerini söyledi.

Hadi, 30 Mayıs Cumartesi günü Adana’da gerçekleştirilecek 'Hentbolun Duayenlerinin Adana Buluşması' etkinliği için komite oluşturduklarını, daha önce Eskişehir ve İstanbul ’da düzenlenen program için hazırlıklara başladıklarını kaydetti. Salon sporları içinde en fazla ilgi gören, ayrıca itme, tutma, dirsek atma gibi vücut vücuda mücadele olduğu için çok yaygınlaşan hentbolu gündemde tutmak amacıyla programın düzenlendiğini aktaran Hadi, federasyon kurulduğundan bu yana hizmeti geçenleri bir araya getirmek için böyle bir etkinlik organize ettiklerini ifade etti.

Hadi, programla ilgili şunları söyledi: "İlkini Eskişehir’in başlattığı, daha sonra İstanbul’da gerçekleştirilen, üçüncüsünü de Adana’da 30 Mayıs Cumartesi yapacağımız ‘Hentbolün Duayenlerinin Buluşması’nı çok önemsiyoruz. Oluşturduğumuz komite hemen kolları sıvadı. Eski federasyon başkanları, milli sporcular, hakem, antrenör ve yöneticilerden oluşacak yaklaşık 250-300 kişinin katılacağı duayenler buluşmasında Adana konukseverliğini göstereceğiz."

Etkinlik kapsamında gelen konukların transferi, konaklamasının yanı sıra açılış kokteylinin ardından eski milli hentbolcuların gösteri maçı yapacağını dile getiren Hadi, mini konser, sinevizyon eşliğinde ‘Adana ve Türk Hentbolunun Dünü Bugünü’ konulu panel ve kentin tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak için gezi düzenleneceğini belitti.