Hentbol Federasyonu kurulduğu 1976 yılından bu yana bu spora hizmet eden, federasyon başkanı ve yöneticiler, ilk kuşak sporcu, hakem, antrenörler 30 Mayıs Cumartesi günü Adana’da bir araya gelecek.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Başdanışmanı ve Hentbol Buluşması Düzenleme Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yavuz, program için aylardır hazırlık yaptıklarını, daha önce Eskişehir, Trabzon ve İstanbul’da düzenlenen etkinliğin görkemli geçmesi için ellerinden gelini yaptıklarını belirtti. Salon sporları içinde en fazla ilgi çeken hentbolu gündemde tutmak ve federasyon kurulduğundan bu yana hizmeti geçenleri bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Yavuz şöyle devam etti: "Öncelikle Türkiye’de hentbolun atası sayılan merhum Prof. Dr. Yaşar Sevim’i rahmetle anıyoruz. Türk hentbolu Yaşar Sevim ve spor sevdalısı arkadaşları tarafından Türkiye’de tüm il, ilçe, belde hatta köylerde bile oynanır duruma gelmiştir. İlkini Eskişehir’in başlattığı, daha sonra İstanbul’da gerçekleştirilen, üçüncüsünü de Adana’da 30 Mayıs Cumartesi yapacağımız ‘Hentbolun Yıldızları Buluşması’ etkinliğini çok önemsiyoruz. Eski federasyon başkanları, milli sporcular, hakem, antrenör ve yöneticilerden oluşacak yaklaşık 250-300 kişinin katılacağı duayenler buluşmasında hentbol ailesine unutamayacakları bir gün yaşatarak Adana konukseverliğini göstereceğiz."

GÖSTERİ MAÇI, MİNİ KONSER, PANEL, SİNEVİZYON VE ÇEVRE GEZİLERİ YAPILACAK

Etkinlik kapsamında konukların transferi, konaklamasının yanı sıra açılış kokteylinin ardından eski milli hentbolcuların gösteri maçı yapacağını aktaran Yavuz, mini konser, sinevizyon eşliğinde ‘Adana ve Türk Hentbolunun Dünü Bugünü’ konulu panel ve kentin tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak için gezi düzenleneceğini ifade etti. Prof. Dr. Yavuz, Türk hentboluna gönül veren konukların Adana’dan iyi izlenimlerle ayrılmasını sağlayacaklarını aktardı.