Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim Selim’in adı er meydanı tribünlerinde de yaşatılacak.

654 yıllık tarihi geçmişi bulunan yağlı güreşlerde en fazla ağalık yapma unvanı Seyfettin Selim’de bulunuyor. Antalyalı Mehmet Cadıl’dan sonra 2009 yılında ağalığı devralan Selim, üst üste 5 yıl ağalık yaptı. Ağalık altın kemerini alan Selim’in heykeli Kırkpınar Er Meydanı girişine dikildi. 2014 yılında düzenlenen 653. Tarihi Kırkpınar ağalığını yine Antalyalı Süleyman Mecek’e bırakan Selim, bir yıl ara verdiği ağalık unvanını yeniden aldı.

Selim, böylece Kırkpınar tarihinde en fazla ağalık yapan kişi olarak kayıtlara geçti. Yağlı güreşler organizasyonunun ev sahipliğini yapan Edirne Belediyesi de ağaya jest yaptı. Üç kez üst üste ağalık yapan kişinin heykeli dikiliyor. Bu kapsamda Seyfettin Selim’in de heykeli dikildi. Belediye buna ilave olarak ağanın adını Sarayiçi Er Meydanı'ndaki bir tribüne vererek büyük bir jest yapacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, insanı diğer varlıklardan ayıran en büyük özelliğin 'vefa' duygusu olduğunu ifade ederek bu hafta alacakları bir kararla Seyfettin Selim’in ismini bir tribüne vereceklerini belirtti.

654 yıllık bir gelenek olan Kırkpınar’da 6 yıl ağalık yapmanın önemli bir iş olduğunu belirten ve Ağa Seyfettin Selim'i kutlayan Gürkan, "İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi de vefa duygusudur. Vefa insanı diğer canlılardan ayırır. Biz de bu hafta alacağımız bir kararla Kırkpınar'daki tribünlerden birisinin ismini Seyfettin Selim olarak koyacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Çünkü Seyfettin Selim bunu hak etmiştir. Ebedi olarak anılacaktır. Heykeli vardı ama Kırkpınar’da en çok ağalık yapmış bir isme tribün de yakışırdı. Onun da haberi yok." dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu jestini ilk kez duyduğunu ifade ederek jestin çok hoşuna gittiğini belirtti.