Süper Lig'de alt sıralarda bulunan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, Eskişehirspor maçının kendileri için kurtuluş savaşı olacağını söyledi.

Karaman, Rize Ticaret Borsası ziyareti sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Karaman, geçen hafta ligin en fazla gol atan takımı olan Bursaspor’a karşı ile galibiyeti kaçıran taraf olduklarını hatırlatarak bu hafta sahalarında Eskişehirspor ile karşılaşacaklarını söyledi. Sahalarında galip gelememe durumu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Bu sezon sahamızda kazanamadık. Bu ortak bir sorunumuz. Bunun sorun olmaması lazım. Geçen yılda 16 hafta galip gelinemediği bir dönem olmuştu. Bu durumda bizim eksikliğimiz de var. Teknik heyet olarak bu duruma yoğunlaştık. Şartlar ne olursa olsun bunu kırmalıyız. Eskişehirspor maçı kurtuluş savaşımız olacak. Bunu söylerken kendimize baskı oluşturmak istemiyorum ama mutlak suretle bu maçı en iyi şekilde kapatmamız lazım. Bunu yapabilirsek sahamızda kaybettiğimiz maçları tolere etmiş oluruz."

Rakibin nasıl oynadığını bildiklerini ve buna göre hazırlandıklarını vurgulayan Karaman, taraftar desteğine en fazla ihtiyaç duydukları bir maça çıkacaklarını belirterek şöyle dedi:

"Şehrin desteğine çok ihtiyacımız var. Seyircinin 12’inci adamlık gücü futbolcuya motivasyon olarak yansır. Rizespor taraftarlarına vereceğimiz mesaj önemli. Fairplay içerisinde bir baskı oluşturmalıyız. Sakat ve cezalı yok. Maça hazırız. Eskişehirspor maçını kazanırsak çok iyi bir avantaj yakalarız. Rakiplerimizle aramızda puan farkı yok. Ligde biz kendi işimize bakacağız."