2012 yılı Kasım ayı içerisinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana spor kamuoyuna hareketlilik kazandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği üyeleri Kahramanmaraşspor A.Ş. Kulüp Yönetimi tarafından kendilerine ücretsiz olarak verilen Kombineleri iade ederek “Biz derneğimizin adını hırsıza çıkaramayız. Bizim derneğimiz şeffaftır ve şeffaf kalacaktır” dediler.

“KOMBİNELERİN TARAFTAR ARACILIĞI İLE ŞATIŞA ÇIKTIĞI BASIN'A YANSIMIŞTI”
Yerel Gazetelerin spor Sayfalarında yer alarak gerçekler ortaya çıkmıştı.

Spor kamuoyuna düşen haberle taraftarlar arasında huzursuzluğunda yaşandığı Kulüp Yönetiminin de olaya karşı şok olduğu öğrenildi. 

İşteYerel Gazetelerin 29 Ağustos 2013 Tarihinde çıkan haber;

“KOMBİNELER KARABORSAYA DÜŞTÜ”
 Kahramanmaraşspor'un taraftar gruplarına bedava verilen Kombine giriş biletleri kara borsaya satışa çıkarıldı.

PTT 1. Lige çıkan Kahramanmaraşspor Kulübünün 12. Adamı olan Taraftarlarına ücretsiz olarak dağıtıma çıkardığı Kombine kartları taraftar grupları tarafından ücretli olarak satışa çıkarıldığı öğrenildi.

Fiyatların tuttura bildiği fiyatlara satışa çıkarıldığı şu günlerde Taraftarlar arasında ücretsiz girişlerin ise ücretli girişlerin önüne geçtiği Ankaraspor karşılaşmasında belirlendi.

Kahramanmaraşspor Taraftar Gruplarına verilen 165'er kombine kartları Kulüp tarafından 5 gruba eşit miktarda dağıtılırken Kulüp tesislerinden ücretli olarak satışın çok az miktarda olduğu öğrenildi.

24 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00 da Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynanılan karşılaşmada 1500 kişinin üzerinde taraftarın bedava giriş sağladığı öğrenilirken bu sayının yarısı kadarda ücretli girişin sağlandığı öğrenildi.

Kulüpten alınan 165 kombinenin birçoğu ücretsiz olarak grubun taraftarına dağıtımı gerçekleştirilirken birçoğu da karaborsa aracılığı ile taraftara satışa çıkarıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraşspor Kulübünün Taraftar gruplarına destek olarak sağladığı Kombine kartları taraftardan taraftara cüzi miktarda satışa çıkarılması ise satışların taraftar aracılığı ile karaborsa yolu ile taraftara kulüp fiyatlarından daha uygun olduğu taraftar açısından cazip hale geldiği ön görülürken, bu davranış Kahramanmaraşspor A.Ş. kulübüne ise maddi anlamda zarar veriyor diye kamuoyuna duyurulmuştu. Bu haber sonrasında Birçok yerel Gazeteler ve İnternet portalları da buna benzer haberlerle Kombine haberini sıcak tutmuştu.

İLK ADIMI BÜYÜKŞEHİR SPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ ATTI 
29 Ağustos 2013 Tarihinde Yerel Gazetelerin spor sayfalarında “ KOMBİNELER KARABORSAYA DÜŞTÜ” başlıklı haber ve dernek yönetiminin şahit olduğu Kombine satışları ile ilgili olarak Dernek yönetimi harekete geçerek Kahramanmaraşspor Kulübü Tesislerine Başkan Dursun Özçelik, Taraftarlardan Sorumlu Başkan Soner Deşir, Dernek Basın Sözcüsü ve Dernek Muhasibi İlker Yiyen ve Kahramanmaraş Sevdalısı Ferhat Gündeşli Kulüp Müdürü Numan Polat ve Kulüp Yöneticisi Fatih Mehmet Ceyhan'ı ziyaret ederek aldıkları 165 Kombineyi Kulüp Müdürü Numan Polat'a iade ederek “Biz Hırsız konumuna düşmek istemiyoruz, bu nedenle bize ücretsiz olarak verdiğiniz kombineleri geri iade etmek üzere getirdik. Kombinelerinizi sayarak teslim alın ve bizi bu Hırsız konumundan ayrı tutunuz” ifadelerini kullandılar.

Kombineleri sayarak teslim alan Kulüp Müdürü Numan Polat, “bu tür davranış Büyükşehir spor Taraftarlar Derneğini Kulüp Nezdinde ak ile karanın ayrışımı ile Derneğin Ak bir görüntü sergilediğini” ifade etti.

Kulüp Yöneticisi Fatih Ceyhan ise “Bu davranıştan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarlar derneğine çok teşekkür ederek biz eşimizi dostumuzu yavaş yavaş tanıyoruz. Şu durumda siz bizim dostumuzsunuz. Sizin davranışınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum” dedi.

“KOMBİNELERİ TESLİM EDEREK HIRSIZ KONUMUNDAN ARINDIK”
Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Şehrimizde yaşanan ve taraftarlar arasında çıkan kombine satışları bizi ve derneğimizi olumsuz yönde etkiledi. Derneğimizi hırsız konumuna düşürmemek için bugün Yönetimimle birlikte Kulüp tesislerine gelerek aldığımız 165 kombineyi kulüp müdürümüze teslim ediyoruz. Derneğimize gelen sporseverler parası ile kombine istiyor. Bizde kombine satışımız yok. Biz üyelerimize maçtan maça dağıtıp geri topluyoruz. Biz satış yapmıyoruz. Satışları Kulüp kendisi yapıyor gidin oradan alın diyoruz. Sporsever kardeşim bu kelimeme ”˜taraftar Grupları kendi arasında vatandaşa satıyormuş, kulüpteki fiyatın yarı parasına bizde uygun diye buraya geliyoruz' diyerek cevap veriyor. Bu tür vakaları çok yaşıyoruz. Bu tür olaylar kulübümüze zarar verir. Bu nedenle satan ile satmayan aynı kefeye konularak ”˜Hırsız' damgası ile karşı karşıya kalıyoruz. Bizde Şeffaf olan derneğimizin üyeleri ve yönetimini Hırsız durumuna düşürmemek için bize verilen kombineleri eksiksiz olarak teslim ederek Hırsız konumundan arındığımızı düşünüyorum” dedi.

“BİZ BİR AİLEYİZ, BU AİLEYİ KİMSE YIKAMAZ”
Hem Kahramanmaraşspor'u Hem Kahramanmaraş Belediyespor'u eşit şekillerde yaklaşarak destekleyen Kahramanmaraş Büyükşehir spor Taraftarları Derneğinin Başkanı Dursun Özçelik, Şehrin iki takımına da destek verdiklerinin altını çizerek “biz bir aileyiz, her ne olursa olsun biz takımlarımızın yanındayız. Biz bu tutumla yola çıktık. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe bu aileyi kimse yıkamaz” dedi. 

Her zaman ne şartta olursa olsun takımı yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Özçelik, “Takımlarımızın yanında olduğumuzu Geçen sezon herkes gördü. Biz şartlar ne olursa olsun takımımız bırakmayız. Bizim sevdamız büyüktür. Kırmızı- Beyaz, Mavi- Beyaz bizim için her şey demektir. Takım ayrımı yapmadan bütün maçlarda Uğrunda ölmemiz gerekirse biz ölmeye hazırız.  Yaptırdığımız dev bayrakla da tribünlere yansıtıyoruz. Bayrağımızı bütün maçlarda açarak takımımıza moral veriyoruz. Tüm Türkiye de Bayrağımızın büyüklüğünü ve üzerindeki yazıya hayran kalıyor. Biz ayrım yapmamak için çalışıyor ve takımlarımızı destekliyoruz. Takımlarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteğimiz devam edecektir" dedi.

“ŞEFFAFIZ SEFFAF KALACAĞIZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Basın Sözcüsü İlker Yiyen ise “Derneğimizin üzerine dönen oyunları tek tek aşıp, şeffaf bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kurunun Yanında yaşta yanarmış misali Hırsızla Hırsızlık yapmayan aynı kefeye konuluyor diyen Yiyen, Biz Hırsızlık ibaresinden uzak durmak adına bu tür bir girişimde bulunduk ve anlımız ak bir şekilde kombineleri eksiksiz bir şekilde teslim ederek Kulüp Müdürü Numan Bey'e teslim ettik. Şeffaf olan derneğimize kara leke gelmeden, kurunun yanında yaşta yanmadan bu işten sağ salim kurtulduğumuz için mutluyuz. Bu tür kara oyunlarla Derneğimizi lekelemek isteyenler her zaman kazdıkları kuyuya kendileri düşüyorlar. Bu tür davranışlarla bizleri yıkmak isteyenleri şeffaf bir ortama davet ediyorum. yıkıyorlarsa kara leke ile değil de anlıların akı ile yıksınlar da görelim. Çamur at izi kalsın düşüncesi ile bu iş olmaz” ifadelerini kullandı.

Derneğin Taraftarlardan sorumlu Başkanı Soner Deşir ise Bu tür oyunlarla Kara leke sürülmenin yanlış olduğunu ifade ederek kendini hırsız konumundan arındırmak isteyen Taraftar gruplarına seslenerek “sizlerde aldığınız kombineleri eksiksiz olarak teslim edin de hırsız ile hırsız olmayan gün yüzüne çıksın diyerek bu tür provokasyonlarla takıma zarar veriyoruz. Takıma zarar vermek yerine birlik olalım bir olalım bir yumak halinde takımımıza destek verelim” dedi.