Stat: Amsterdam Arena
Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya Futbol Federasyonu)
Hollanda: Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi (Dk. 77 Jetro Willems), Daley Blind, Nigel de Jong (Dk. 63 Bas Dost), Ibrahim Afellay, Georginio Wijnaldum (Dk. 46 Luciano Narsingh), Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Memphis Depay
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Serdar Aziz (Dk. 69 Ersan Gülüm), Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 61 Hakan Çalhanoğlu), Gökhan Töre, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Caner Erkin, Burak Yılmaz (Dk. 79 Kazım Kazım)
Goller: Dk. 37 Burak Yılmaz (Türkiye), Dk. 90+2 Wesley Sneijder (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 42 Gökhan Töre (Türkiye), Dk. 69 Gregory van der Wiel (Hollanda)

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki beşinci maçında Hollanda ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısını Burak Yılmaz'ın golüyle Türkiye 1-0 önde tamamlarken 90+2. dakikada Wesley Sneijder'in golü maçta 1-1 beraberliği getirdi.

Türkiye'nin de mücadele ettiği A Grubu'nda oynanan günün diğer maçlarında İzlanda, Kazakistan'ı 3-0 mağlup ederken, Çek Cumhuriyeti ile Letonya 1-1 berabere kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

54. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru yaptı. O noktada Volkan Babacan topu yumruklarıyla uzaklaştırmak isterken top bir anda Luciano Narsingh'in önünde kaldı. Bu oyuncunun altıpas çizgisinin hemen sağından bekletmeden attığı şutta top yandan auta çıktı.

60. dakikada kaleye uzak bir mesafede tam cepheden topla buluşan Ibrahim Afellay sağ ayağıyla çok sert bir şut çekti, fakat kaleci Volkan Babacan bu şutta zor da olsa topu üstten kornere çelerek gole izin vermedi.

73. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasında topu altıpasın hemen önüne doğru gönderdi, o noktada defansın arasından iyi yükselen Bas Dost kafa vuruşunu yaptı, fakat kaleci Volkan Babacan bu şutta topu kurtarmayı başardı.

74. dakikada hızlı gelişen Türkiye'nin atağında sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ceza sahasının bir kaç metre gerisinden hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla yerden bir şut çıkardı, ancak Hollanda defansı bu şutta topun kaleye gitmesini engelledi.

79. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e aktardı. Jetro Willems müsait pozisyonda şutunu çekti, fakat top doğrudan auta gitti.

90+2. dakikada Hollanda, Wesley Sneijder ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını yaptı, top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geldi, bu oyuncu da bekletmeden pasını ceza yayındaki Wesley Sneijder'e aktardı. Sneijder de bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekti ve Klaas-Jan Huntelaar'a da çarpan top ağlarla buluştu: 1-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye, Hollanda deplasmanında uzun süre 1-0 önde götürdüğü maçta Wesley Sneijder'in golüne engel olamayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Türkiye 5 puanla 4. sırada kalırken ev sahibi Hollanda da 7 puanla 3. sırada kaldı.