Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hulusi Belgü, 30-31 Mayıs'ta yapılacak seçimli genel kurulda başkan adaylığını resmi olarak açıkladı.

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Belgü, kendisinin daha önceden cezalı olduğunu hatırlatarak, "1 ay evvel kulübe bir yazı yazdım. Biliyorsunuz tedbirli cezam vardı. Cezanın kalkıp kalmadığını öğrenmek için bir ay evvel kulübe mektup yazdım. Biz gazeteye ilan verdikten sonra cevap geldi. Aday olabileceğimiz söylendi. Artık resmi olarak adayım." dedi.

Bir grup olarak gazeteye verdikleri ilanda yer alan bir kelimeyi Başkan Aziz Yıldırım'ın yanlış yorumladığını kaydeden Başkan adayı Belgü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlanda yer alan 'rıza' kelimesini başkan tehdit etmek ve vurmakla özdeşleştirdi. Ben buna çok üzüldüm. Biz kendisine net bir şekilde bu dönemki adaylığı konusundaki kararını iyi düşünmesini istedik. Başkanın genel kurullarla, üyelerle, taraftarlarla problemi var.

Fenerbahçe'nin bu sene başarısızlıkla karşı karşıya kaldığı aşikar. Başkanın yorulduğunu izah etmeye çalıştık. Ancak başkanımız bunu yanlış anlamış ve bambaşka yerlere çekti. Biz bunu da onun yorgunluğuna bağlıyoruz. Fenerbahçe'nin en ufak problemi olduğunda biz kendimizi siper ederiz. Başkana birşey olmasına izin vermeyiz. Bizim olayları yaptırmamızı bırakın Fenerbahçe için canımızı veririz."

Fenerbahçe futbol takımının bu sezon şampiyon olamadığını kaydeden ve başarısız olduğunu ileri süren Fenerbahçe Kulübü Başkan adayı, "Şampiyonluklar çok önemli. Fenerbahçe'nin her yerde şampiyon olması lazım. Hatta Avrupa şampiyonu olmasını istiyorum. Başkan Yıldırım'ın 'şampiyonluklar önemli değil' demesi talihsiz bir açıklamadır. Bunu da onun yorgunluğuna bağlıyorum." diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz 2011 sürecinin sonuçlanacağı 7 Temmuz'daki mahkeme sürecini beklediği açıklamasını ise Hulusi Belgü, şöyle yorumladı:

"Kendisinden sonra gelecek kişilerin 3 Temmuz sürecini iyi koruyamayacağımızı düşünüyor. 3 Temmuz Aziz Yıldırım'ın davası değildir. Bütün Fenerbahçelilerin davasıdır. Bu lekeyi temizlemek zorundadır. Biz üzerimize atılan bu iftirayı temizlemek zorundayız."

Dünya çapında bir teknik adamla anlaşmak istediklerini kaydeden Belgü, "Yeni hocamız iyi bir sistem kuracağız. Yeni bir yaplınma ile yola çıkacağız. 5 yıl sonra hedefimiz Şampiyonlar Ligi şampiyonluğudur." diye konuştu.