FIFA Kokartlı Hakem Hüseyin Göçek, Avrupa’ya göre Türkiye’de futbolcuların kendilerine yaklaşımlarının farklılık gösterdiğini söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri ikinci günü ilk oturumunda ‘Hakem Penceresinden Türk Futbolu’ konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek, Avrupa’da ve Türkiye’de yönettiği karşılaşmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Türkiye’de yönettikleri müsabakalarla ilgili oyunu çok kestikleri yönünde aldıkları eleştirilere değinen Göçek, "Fazla düdük çalma veya fazla sarı kart göstermekten dolayı eleştiriler var. Türkiye’de önemli olan hakem için maçın kontrolüdür. Türkiye’de maçların atmosferi ve oyuncuların gerginliği bir futbol müsabakasından daha çok bir arenada ki gladyatörlerin çarpıştırılması gibi algılanmaktadır. Biz de haklı olarak oyunun kontrolünü elinde tutmak için daha çok düdük çalarak oyunu kontrol altında tutmak istiyoruz. Oynanan oyunun gerekliliği ve bizi getirdiği nokta budur. Türkiye’de futbol çok temaslı bir şekilde oynanmaktadır."

Bunun altında yatan sebepler olduğunu ifade eden Göçek, "Alt yapılarda temel eğitimde verilen kural eksikliğinden kaynaklanan oyuncuların A takıma gelene kadar olan donanım eksikliğidir. Alt yapılarda kural eğitimlerine biraz daha önem verirsek A takıma geldiklerinde oyuncular daha hazır olurlar. Türkiye’de yönettiğimiz maçlarla Avrupa’da yönettiğimiz maçları kıyasladığımızda ben Avrupa’da yönettiğim maçlarda hakemin kararlarına itiraz şeklinde veya hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart daha seyrek verdiğimi biliyorum. Türkiye’de bu iki konuda ki sarı kartlar daha fazla çıkmaktadır. Ve oyuncuların bize yaklaşımları da saha içerisinde farklılık göstermektedir." diyerek sözlerini tamamladı.