Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, ligin ilk maçını deplasmanda Beşiktaş ile oynamanın dezavantaj değil, avantaj olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Ligin ilk maçında geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacaklarını belirten Kalpar, "Fikstürümüz dezavantajlı olarak değerlendiriliyor. Ancak biz dezavantaj veya avantaj olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyoruz. Hatta avantaj olarak değerlendirmek gerekir. İlk maçlarda tüm takımlarda bir uyum sorunu yaşanabiliyor. Takımlar yeteri kadar hazır olamayabiliyor. İlk maçın Beşiktaş ile olması bizim için bir avantaj da olabilir, dezavantaj da olabilir" dedi.
"Eksiklerimiz var"
Ligin ilk maçlarında alınan puanların diğer haftalar için büyük avantaj sağladığını dile getiren Kalpar, "Dolayısıyla deplasmanda oynayacağımız Beşiktaş maçını iyi mücadele ederek, iyi neticeyle dönebilme adına bize büyük görevler düşüyor. Süper Lig’e yeni çıkmış bir takımız. Daha doğrusu yeni kurulmuş bir takımız. Bizim açımızdan da kolay değil. Bunun bilinci içerisindeyiz. Bugün veya yarın, mutlaka Beşiktaş ile oynayacağız. Bunun için korkmadan ve çekinmeden bu maça hazırlanıyoruz. Önemli olan biziz. Biz iyi olduktan sonra her rakiple mücadele edebiliriz. Eksiklerimiz de var ama eksiklerimizin arkasına sığınamayız" diye konuştu.
"Transferde öncelik forvet ve sol bek"
Acil olarak forvet oyuncu transfer etmek istediklerini kaydeden Kalpar, "Forvete takviye yapmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu yönde görüşmelerimiz devam ediyor. Sol bek mevkine de takviye yapacağız. Önemli olan Alanyaspor’a faydalı olabilecek oyuncuyu tespit edip kazandırabilmek. Ancak bu çalışmalar kolay olmuyor. Kolay olmayan bir şeyi de hemen çabucak yapmak da hakikaten çok zor. Ama ne olursa olsun Alanyaspor olarak en iyisini, en doğrusunu, bütçemize en uygun oyuncuyu bulmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
"Gol atmadan maç kazanılmıyor"
Forvet konusunda yıldız oyuncu ısrarında olmadıklarını aktaran Kalpar şöyle konuştu:
"Bize faydalı olacak bir oyuncu gerekir. Yıldız oyuncunun adı var, cismi yoksa ne yapalım. Yıldız bir oyuncuya 3-5 milyon Euro verebilir misin? Bunların hepsi hesap kitap işi. Önemli olan bize faydalı olan oyuncuyu tespit edip, transfer edebilmek. En iyisi ve en doğrusunu bulacağımıza inanıyorum. Forvete ve sol bek mevkilerine birere oyuncuya ihtiyacımız var. Benim düşünceme göre 2 forvet almalıyız. En azından birini hemen bulup alalım istiyorum. Bunu da yönetim kurulumuza ilettim. Gol atan oyuncu bulmak gerekiyor. Gol atmadan maç kazanılmıyor. Bu da o kadar kolay olmuyor."