Tekirdağ’da bu yıl 52’incisi düzenlenen Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında, gerçekleştirilen Başpehlivan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Güreşleri büyük heyecana sahne olurken, düzenlenen yağlı güreşlerde, rakiplerini tek tek deviren Ali Gürbüz başpehlivan oldu.
Merkez Süleymanpaşa ilçesi sahilindeki güreş alanında yapılan yağlı güreşlere çeşitli boy ve kilolarda çok sayıda pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için Kırkpınar’da dereceye giren başpehlivanlar da mücadelede boy gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, müsabakalar öncesinde kıspet giyerek güreş alanına çıktı. Tüm pehlivanlara başarılar dileyen Albayrak’a daha sonra güreş madalyası ve Kırkpınar tablosu hediye edildi.
Başpehlivanlık finali nefesleri keserken, finalde Ali Gürbüz, Güngör Ekin ile karşı karşıya geldi. Yaklaşık 15 dakika süren zorlu final mücadelesinde rakibinin devirmeyi başaran Gürbüz, başpehlivan unvanını almaya hak kazandı. Gürbüz’e altın madalyası Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi. Yapılan güreş ağalığı ihalesini de mevcut Tekirdağ güreş ağası Halil Sayı, 24’üncü defa aldı.
Başpehlivan Gürbüz, final mücadelesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakaların güzel geçtiğini belirterek, "Güzel müsabakalar oldu, birinci oldum. Devamlı performansımın üzerine koya koya gidiyorum. İnşallah Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne kadar tam formumu yakalayıp altın kemeri almak istiyorum" dedi.