Hyundai ailesinin ileri gelenlerinden Chung Mong-joon’un Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği (FIFA) Başkanlığı’na aday olmayı düşündüğü bildirildi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in hakkındaki yolsuzluk söylentilerinden sonra istifa etmesi ile gözler boşalan koltuğa yöneldi. 17 yıl boyunca FIFA başkan yardımcılığı yapan Hyundai ailesinin ileri gelenlerinden Chung Mong-joon, bugün Güney Koreli gazetecilere FIFA ile ilgili değerlendirmede bulundu. FIFA’da son zamanlarda meydana gelen olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen Chung, yaşananların hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

'Başkan olarak aday olmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna çekingen cevap veren Chung, "Uluslararası futbol camiasında akradaşlarla görüşüyoruz. Bu meseleyi dikkatli bir şekilde değerlendireceğim." dedi.

CHUNG MONG-JOON KİMDİR?

Hyundai Ağır Sanayi'nin en büyük hissedarı olan Chung, aynı zamanda iktidar partisinden 7 dönemdir milletvekilliği yaptı.

2011’de yapılan FIFA seçimleri kaybeden Chung, bu tarihe kadar 17 yıl boyunca FIFA başkan yardımcılığı yaptı. Geçen yıl yapılan yerel seçimlerde iktidar partisinde Seul Belediye Başkanlığı’na aday olan Chung, aynı zaman iki kez devlet başkanlığı seçimlerinde aday adayı olmuştu.