Sporun tabana yayılması ve başarılı sporcuların yetişmesi için desteklerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi geleceğin yıldız futbolcularını keşfederek Türk sporuna kazandıracak.

Genç yaşta futbola gönül veren ve bu alanda gelecek vaadeden sporcular için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile iş birliği yaparak, işletmeciliğini Spor AŞ’nin yaptığı tesislerde, "Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı" projesini hayata geçiriyor. Projenin ilk basamağı için 10 – 17 yaş aralığındaki futbolcu adayları İstanbul’daki 16 tesise kayıt yaptırıp yeteneklerini sergileyebilecekler.

Proje 10 – 17 yaş arası gençleri kapsıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesi’nin ilk basamağı için düğmeye basıyor. 13 Nisan ve 14 Haziran 2015 tarihleri arasındaki dönemi kapsayacak ilk aşama için 10 – 17 yaş (1998 – 2005 arası doğumlular) aralığındaki genç futbolcular mercek altına alınacak.

Akademisyenler, eğitimciler ve eski sporculardan oluşan lisanslı antrenörlerin görev alacağı projenin İstanbul’un geneline hitap etmesi hedefleniyor. Genç futbolcular için İstanbul’daki 16 spor tesisi belirtilen tarihler aralığında futbol okulu hizmeti verecek. Gençler yaşadıkları yerlere en yakın spor tesislerine gelerek proje kapsamında ücretsiz kayıt yaptırabilecekler.

SPOR VE SOSYAL SORUMLULUK BİR ARADA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeyle Türk futboluna yeni sporcular kazandırmanın dışında, gençlerin spor eğitim ve ahlaklarını geliştirmeyi, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı hedefliyor.

Projenin en önemli amaçlarından birisi de sokakta yaşayan çocukları futbol eğitimi ile topluma kazandırmak. Düzenli ve modern antrenman yöntemleri ile sportif etkinliklere katılmalarını sağlayarak gençlerin 'fiziksel, ruhsal ve düşünsel' gelişimlerine katkıda bulunmayı da amaç edinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genlerin arkadaşlığı, dostluğu, paylaşmayı ve rekabeti de yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp topluma kişilik sahibi, sağlıklı nesiller kazandırmayı hedefliyor.

Gençlerin okul saatlerine ve derslerine engel olmayacak şekilde uygulanacak proje için kayıt yaptıracak olanlardan, beyana dayalı muvafakatname ile velilerinden spor yapabilmesinde bir sakınca bulunmadığına dair beyana dayalı yazılı belge getirmeleri istenecek. Kayıtların ardından oluşturulan grupların çalışmaları 13 Nisan 2015 tarihinde start alacak.

Avrupa ve Anadolu yakası olarak her tesisin bulunduğu bölgede 1-7 Haziran tarihleri arasında tek devreli puan usulü grup maçları; 8-14 Haziran tarihleri arasında ise Anadolu ve Avrupa yakası olarak tek merkezde final maçları organize edilecek. Maçların sonunda düzenlenecek törenle sertifika ve madalyaları futbolcu adaylarına verilerek projenin birinci ayağı tamamlanmış olacak. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, İstanbul’daki diğer futbol kulüpleri, antrenörler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idareleri ve beden eğitimi öğretmenleri de projenin paydaşları arasına yer alıyor.

Futbol kariyerleri için önemli bir adım atacak olan gençlerin, proje kapsamında kayıt yaptırabilecekleri tesisler ise şunlar:
1. Florya Spor tesisleri / Bakırköy
2. Hakkı Başar Spor Kompleksi / Esenler
3. Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu / Eyüp
4. Metin Oktay Spor Kompleksi / Sarıyer
5. Müjdat Gürsu Stadı ve Spor Tesisleri / Silivri
6. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi / Sultangazi
7. Kuştepe Halı Saha / Şişli
8. Haldun Alagaş Spor Kompleksi / Ümraniye
9. Dudullu SporTesisleri / Ümraniye
10. Kaynarca Spor Tesisleri / Pendik
11. Çamlık Spor Tesisleri / Pendik
12. Sahil Spor Tesisleri / Pendik
13. Kurtköy Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri / Pendik
14. Gölet Spor Tesisleri / Sultanbeyli
15. Kafkale Spor Kompleksi / Tuzla
16. Sahil Spor Tesisleri / Tuzla.