Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor maçı sonrası hakemlerin stattan çıkartılmaması talimatını kendisinin verdiğini söyledi. Birilerinin Trabzonspor üzerinde oyunlar oynadığını savunan Hacıosmanoğlu, "Üç hafta üst üste gelip Trabzon’a, Trabzonspor’u katletme cesaretini nereden buluyorlar?" diye sordu. Hacıosmanoğlu, hakemlerin stattan çıkmasına isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonu üzerine izin verdiklerini belirtti.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, 2-2 biten Gaziantepspor maçında yaşananlardan dolayı sabaha karşı özel uçakla Trabzon’a geldi. Havalimanında bir grup taraftarın karşıladığı Hacıosmanoğlu, çıkışta çok sert açıklamalarda bulundu. Trabzonspor için 2,5 senedir büyük mücadeleler verdiklerini anlatan Hacıosmanoğlu, "Bu sene de iyi bir kadro kurduk. Akhisar maçında bir talihsizlik yaşadık. İlk 4 hafta herkes bizi konuştu. İlk 4 haftadan sonra Trabzonspor’un ve bizim üzerimize karanlık güçlerin oynadığı bir oyun var. Bu benim şahsımla alakalı değil, bu şehirle, Trabzonspor ile alakalı. Bu şehrin üzerine oyun oynamak kimsenin haddi değil." ifadelerini kullandı.

Trabzon'a atanan hakemlerin 3 hafta üst üste hatalar yaptığını vurgulayan ve "Benim anlamadığım konu, bu insanlar bu cesareti nereden alıyorlar?" diyen Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Üç hafta üst üste gelip Trabzon’a, Trabzonspor’u katletme cesaretini nereden buluyorlar? Ben bugün hasta eşimi bırakıp, gece Trabzon’a geldim. Bu şehirde insanların bir şeyi öğrenmesi lazım; bu şehri katletmeye gelenler, Trabzonspor’u oyun oynayarak yolunu kesmeye kalkanlar bu şehre gelip de buradan rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim. Evet belki Türkiye’ye, dünyaya rezil olacağız ama Türk futbolunda bir milat olması ve Trabzon’a gelip de bu şehirde Trabzonspor’u katledenlerin gülerek tarifeli uçaklarına binip gidecekleri yere gidemeyeceği bir şehir olduğunu bilmelerini istiyorum."

"HAKEMLERİ STATTAN BEN ÇIKARTTIRMADIM"

Gaziantep maçı sonrası hakemlerin stattan çıkartılmaması talimatını kendisinin verdiğini açıklayan Başkan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’un misafirperverliğini gösterin, çayını, yemeğini, kahvesini ısmarlayın ama sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak dedim. Devletin her kademesinden arayanlar oldu, telefonlarına bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca da söyledim, o değerli insan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kast ediyor) beni aradıktan sonra ‘hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözleri üzerine ben de aradım ve bizi katleden şahısların Trabzonluya yakışan şekilde en ufak bir fiziki müdahale bulunmayacak şekilde bu şehri terk etmelerine müsaade ettik. Ama şu bilinsin ki, Trabzon’un ve Trabzonspor’un üzerine oyun oynayan insanlar, senaryo yazanlar, içimizde de hainlerin olduğunu biliyorum. Burada kaybeden Trabzonspor olacak, Hacıosmanoğlu olmayacak. Her maçtan sonra ‘bir maç daha kaybetsin de Hacıosmanoğlu gitsin’ diyen insanlar da var. İşte buraya gelip de Trabzonspor’u katledip gidenlere o insanlar cesaret veriyor. Bizim onlara ihtiyacımız da yok. Biz bunların hepsinin üstesinden geliriz." şeklinde konuştu.

Ligin 4. haftasına gelindiğinde herkesin Trabzonspor’u konuştuğuna işaret eden Başkan Hacıosmanoğlu, "Bizim özlediğimiz futbolu mu oynuyor; yok. Rakiplerimizin hangisi iyi oynuyor? Hiç birisi bizden iyi oynamıyor. Ama onlara geldiğinde bir metre ofsayt olan golleri gol oluyor, bizim bir metre ofsayt olmayan gollerimiz ofsayt diye verilmiyor. Ceza sahası dışındaki penaltılarımız ceza sahasına taşınıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Bizi eleştirebilirler, yanlışlarımızı, yönetim tarzımızı eleştirebilirler ama buraya gelip de bu hakemlerin özellikle 3 maç üst üste Trabzon’u katletmesi beni yaralıyor. Her Trabzonluyu da yaralaması lazım. Onun için ben bu gece vakti hastamı bırakıp buraya geldim. Beni herkes aradı. Buradaki devlet yetkilileri de onların üstündekiler de aradı. Hiç birinin telefonuna bakmadım. Hiç kimsenin telefona da bakmam gerekmiyor."

Trabzonspor’un bugünlere kolay gelmediğine vurgu yapan Başkan Hacıosmanoğlu, "Biz elbette hatalarımız düzeltmeye çalışacağız. Ama bizim rakiplerimize imtiyaz geçip onları yukarılara taşırken, bizim vermiş olduğumuz bu kadar emeği buraya gelip de bu şehrin gücünün farkına varmadan, yaptıklarının karşılığını alamayacaklarını düşünüp de bu şehrin ve takımın kaderiyle oynuyorsa insanlar, artık son noktaya geldik." diyerek, şunları söyledi:

"Bugün burada belki de dünya tarihine örnek olacak bir davranış biçimi içerisine girdik. 4 saat orada bekleyeceklerdi, ben sabah tarifeli uçakla gelecektim. O saate kadar orada bekleyecekti ama Trabzon’a yakışır şekilde çıkmasına müsaade ettik. Benim kalıp kalmamam hiç önemli değil. Bu benim meselem değil, bu şehrin meselesi. Şu bilinmeli ki, Trabzonspor’un haklarını bu şekilde yiyip de onu yerle bir edecek bir anlayış varsa, bu gece onlara bir milat olsun."

Trabzonspor için 9 ay 15 gün ceza aldığını hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Bu açık cezaydı. 46 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Cenab-ı Allah bir gün daha ömür verdiyse onu da adam gibi yaşayıp adam gibi öleceğim. Ben Trabzonspor için kapalı ceza yatmaya da razıyım. Bu işin sonu o noktaya doğru gidiyor. Konuştuklarımın suç oluğunu biliyorum, onların karşılığında yatmasını da biliyorum. Kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım, sonucundan ölüm de varsa bir gün yaşar ertesi gün ölürüm. Söylediğim sözlerin hepsinin suç olduğunu biliyorum. Ama yarınlar bizim önümüze ne koyarsa koysun, ben Trabzonspor için bu başkanlık makamındayken, buradan giderken buradan ceza evine giderim. Başka hiçbir yere gitmedim. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR’A OPERASYON YAPILIYOR"

Trabzonspor’a operasyon yapıldığını iddia eden Başkan Hacıosmanoğlu, "Kongre süreci var. Benim şahsıma mı yapıyorlar, şahsıma hiçbir şey yapamazlar. Bu zararı Trabzonspor görüyor. 'Takım içinde karışıklıklar var' deniyor böyle bir sorun yok, bunların hepsini çözdük." dedi.

Galatasaray maçında kendilerine 'operasyon' yapanların tespitine az kaldığını söyleyen Başkan Hacıosmanoğlu, "Bunu kamuoyunun çok iyi bilmesini istiyorum. Federasyon’da kendini federasyon başkanından daha yetkili gören insanlar var ve Galatasaray’ın hocası da onların kardeşi konumunda. Eğer kardeşini korumak, kardeşinin oradan yok almaması için Trabzonspor’a bu operasyonu yaptılarsa, bunlar da az kaldı ortaya çıkacak, herkes bedelini ödeyecek." diyerek, şunları söyledi:

"O maçta bizi katleden Cüneyt Çakır’a verilen 2 maçtan sonra gönderilen hakem de bizden Cüneyt Çakır’ın intikamını almıştır. Yine aynı güçler bu operasyonu yapmıştır. Deplasmanda haksızlığa uğrayabilirsin. Hakemler ev sahibi takımı koruyordur, böyle bir psikolojiyle hareket edebilir. Ama 3 maç seçiliyor ve 3 maçta üst üste Trabzon’da oynanıyor. Bunlara bugüne kadar sessiz kaldık ama bu akşamki artık hazmedilecek gibi değil.

Bizim, hocamızın, oyuncularımızın hatası olabilir. Kötü futbol oynuyor da olabiliriz. Ama rakiplerimizin hiç birisi üst düzey futbol oynamıyor. Onlara hakemler kol kanat geriyor, zor anlarında yardım ediyor. Bizim bir metre ofsayt olmayan pozisyonlarımız ofsayt verecekler, rakiplerimiz elle tutup gol atacak, bizim 5 puan gerimizde olan bir takımı 4 hafta sonra 7 puan önümüze geçirecekler. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Böyle bir adaletsizlikle de bu maçlar yönetilmez. Süleyman Abay’ın hakemliğini bitirmişler, bana ne bitirmenizden. Benim hakkımı gasp ettikten sonra hakemliğini bitirseniz ne olur? Bu akşamki maçın hakeminin hakemliğini bitirseniz ne olur? Maçta kural hatası var diyorlar. Bundan önce maçları nasıl tatil ettiklerini biliyoruz. Bakalım şimdi ne yapacaklar. Bize ceza verip vermemeleri de hiç umurumda değil."

FARUK NAFİZ ÖZAK’A VE MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİ

Trabzonspor başkanı, hakem kararlarını ardından camia içerisindeki muhalifler ile isim vermeden eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak’a de sert eleştiriler yöneltti. Kendisinin kulübün bir taraftarı olduğunu ve başarısını istediğini belirten Başkan Hacıosmanoğlu, şu iddiaları dile getirdi:

"Ama içimizdeki hainlerin uğraştıkları tek şey var; bizim dışımızdakilere bir şey söylemek yerine 'acaba Hacıosmanoğlu’nu nasıl göndeririz' şeklinde entrikaların içindeler. 'Bu kulübün abisiyim' (Faruk Nafiz Özak’ı kast ediyor) diyen insanlar, abisi olmamasına rağmen abisi pozisyonuna sokan insanlar bir yandan 'kulübü nasıl kayyuma teslim ederiz' onun hesabını yapıyorlar. Kulübe tarihi bir kara leke sürme adına. Ben bir aydan beridir bunlarla uğraşıyorum. Çok önemli bir sponsor anlaşmam vardı. İstanbul'a gelen şirket 'kayyum' lafından dolayı dönüp gitti. 10 - 20 milyon dolar kaynak sağlayacağım uluslararası bir şirket.

Bunları kim yapıyor; bu şehirde 'Trabzonspor’un sahibiyim' diyenler yapıyor. Adını anmak istemiyorum, bu şehirde 'abi' diye bir şahıs var, insanda biraz vicdan olur, insanlık olur. Bu şehirde beni en azılı şekilde eleştirenler, eşimin rahatsızlığından dolayı arayıp halisane duygularını ileten insanlar, o kulübün abisi ben orada can pazarıyla uğraşırken, burada demeç veriyor 'bana sövüyor' diyor, 'beni mahkemeye verdi' diyor. Ben hayatta kimseye sövmedim. Bana yapılan hakaretlere karşılık verdim. Bunu ne zaman yapıyor biliyor musunuz, sinsi planlarının bir parçası, bir gün sonra Başbakan’ın Trabzon’a geleceğini bile bile bir gün önce yapıyor ki Trabzonspor başkanı Trabzonspor’un kendisine göre abisi konumunda olan insana sövüyor, mahkemeye veriyor. Bana yapılan hakaretlerin karşılığında beni nasıl mahkemeye verdilerse ben de onları verdim. Bu şahsın da milletvekilliği dokunulmazlığından dolayı 1,5 sene önceki dava, milletvekilliği kalktıktan sonra gündeme geldi. Ben kimseye sövmedim. Sövülecek bir insan da değil, tenezzül bile etmem. Şimdi bu şahıs kapı kapı dolaşıyor; 'Trabzonspor’a nasıl kayyum atarım' diye."

Aynı kişilerin, kendilerini Trabzonspor’u şike davasında satmakla suçladığını anlatan Başkan Hacıosmanoğlu, "Kim Trabzonspor’u bu namus davasında sattıysa ahlaksız ve şerefsizin tekidir. Şimdi bu şehir bu insanlara muteber olacak mı? Bunlara değer verecek mi, vermeyecek mi? Bunun değerlendirmesini de Trabzon halkı yapacak." dedi.

Türkiye’nin bir seçim sürecinde olduğuna değinen Hacıosmanoğlu, ismini vermeden Faruk Özak’a şu sözlerle yüklenmeye devam etti:

"Bir kulübün başkanı olarak bu süreci etkilemek istemiyorum. Ama Trabzonspor’un 'abisi' bilsin ki, ayın 1’inden sonra benim söyleyeceklerim ve savcılığa vereceğim suç duyurusuna nasıl cevap verecek, onu da hep beraber göreceğiz. Trabzonspor kimsenin tapulu malı değil. Ben kimseye saygısızlık yapmadım. O Trabzonspor’un abisi onun liderine (Recep Tayyip Erdoğan) destek verdikten sonra bana düşman oldu. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Şunu net bir şekilde söylüyorum; onunla ilgili şaibeler bu şehirde çok dolaşıyor. Sayın Koray Aydın’ın babası 2 tane müteahhide 3 tane çimento torbası sattı diye Yüce Divan’da yargılandı. 1 Kasım seçimleri geçsin kimin ne yaptığını, onların hakkındaki şaibelerle ilgili savcılıklara nasıl müracaat edeceğimi herkes görecek.

Benim olup olmamam önemli değil. Ben bu akşam itibariyle kararı mı da verdim zaten. Bize sattı diyenler namussuzdur, onu satan da namussuzdur. Bu İbrahim Hacıosmanoğlu’nun davası değil. Ben bir şey kaybetmiyorum, Trabzonspor kaybediyor. Bu ülkede Spor Bakanlığı, milletvekilliği yaptınız. Sormak lazım; 6 ay önce çıkan yasayı, 6 ay sonra failleri, hırsızları yakalanmışken, o yasa mecliste değişirken ne yaptınız? Hiç kimse sormuyor; siz bakanken dönen 50’nin üzerinde Trabzon kökenli milletvekili vardı, niye bir kampanya başlatmadınız. Başlatmazsınız çünkü sizin benim gibi yarınla ilgili bir hesabınız yok. Niye o kampanyayı başlatmadınız da gittiniz o karara imza attınız. Tek Trabzonlu milletvekili var o karara şerh koyan. O da Koray Aydın’dır. Ama herkes beklesin, 1 Kasım’dan sonra herkesin yaptıklarının bedelini nasıl ödeyeceğini hep beraber göreceğiz."

Dün gecenin Türk futbolu için bir milat olacağını savunun Hacıosmanoğlu, "Benim alacağım hapis cezası da, federasyonun bana vereceği ceza da beni hiç ilgilendirmiyor. Trabzonspor’un namusunu korumak için canımı bile ortaya koymam gerekiyorsa, Trabzonspor’a bu zulmü yapanlardan hep beraber bunun hesabını sormak zorundayız." diyerek sözlerini tamamladı.