Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili İbrahim Usta, skora etki eden hakemler en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Usta, Trabzonspor – Torku Konyaspor maçının ardından Avni Aker Stadı’nda yaptığı açıklamada, birkaç haftadır hakem hatalarının Türk futbolunun önüne geçtiğini belirtti. Bunun biranda düzelecek olay olmadığını ifade eden Usta, “Yalnız Türk futbolundaki saha sonuçlarını futbolcuların belirlemese lazım. Bu anlamda hakemlerin daha dikkatli olması lazım. TFF bu anlamda üzerine düşeni yapacaktır. Skora etki eden hakemler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Aksi taktirde futbolda transfer yapmaya gerek yok. Hakemler zaten karar belirleyebiliyorlar.” dedi.

Usta, Türk hakemlerin Avrupa’da farklı, Türkiye’de farklı yönetimler serdiği eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Hakemler maalesef Avrupa’da yönetirler sadece futbol yönetiyorlar, gördüklerini çalıyorlar. Ama maalesef Türkiye’de bu anlamda hakemlerin kafası rahat değil. Hakem insandır hata yapabilir ama tribünden izleyen kişinin gördüğü hatayı örtbas etmesi en büyük suçtur.”