ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi) Başkanı Valery Rukhledev, Türkiye’de yaşanan darbe girişime tepki gösterdi ve Türkiye’ye ise bir teşekkür mesajı yayınladı.
ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi), İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın (Deaflympics) resmi internet sayfasından son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylar ve Samsun’un ev sahipliği yaptığı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları ve İşitme Engelliler Olimpiyatları için bir açıklama yayınladı.
ICSD Başkanı Valery Rukhledev imzası ile yayınlanan mesajda 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışması şiddetle kınanırken; 28 ülkenin mücadele ettiği Dünya Şampiyonaları’nın sorunsuz bir şekilde devam ettiği belirtildi. ICSD, açıklamasında Türkiye’de bulunan kafilelerin herhangi bir problemle karşılaşmadığının da altını çizdi.
ICDS’den yapılan darbe girişimine tepki ve Türkiye’ye teşekkür edilen açıklama şöyle:
"Türkiye’de yaşanan askeri darbe kalkışması oldukça şok ediciydi. ICSD olarak bu barbarca ve alçakça hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu sadece Türk hükümetine karşı değil; tüm insanlığa ve olimpik değerlere karşı yapılmış bir harekettir.
ICSD olarak Türk halkı ve dünyanın bütün halklarının yanındayız. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu üzücü olayda hayatını yitirenlerin ve yaralananların aileleri ile birlikte.
ICSD, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Türk hükümeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-24 Temmuz tarihlerindeki İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları ile Temmuz 2017’deki Deaflympics esnasında Deaflympics ailesini güvende kılmak ve organizasyonları daha güvenli ve daha başarılı hale getirmek için çalışmaktadır.
Böylesi karanlık zamanlarda insanları ve ülkeleri bir araya getiren, barışı ve uzlaşmayı sağlayan sporun birleştirici gücünü hatırlamalıyız. ICSD bugün Türk’tür. ICSD olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üzüntülerimizi bildirir, kayıplar nedeniyle taziyelerimizi sunarız. Bu Temmuz’da İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları’nda mücadele etme cesaretini gösteren sporcularımızdan hiçbirinin en ufak bir zarar görmediğini vurgulamak isteriz.
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için gerçekleştirilen ’365 Gün Kala’ etkinliği, mevcut şartlar doğrultusunda yerel ve ulusal yetkililerin yardımı ile güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
ICSD olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Komisyonu Üyesi Kaan Ark’a destekleri için en içten teşekkürlerimizi sunarız. Samsun’da gerçekleşecek 2017 Deaflympics hepimizin ortak başarısı olacaktır."