Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Eskişehirspor maçına çok iyi hazırlandıklarını ama kaybettiklerine bir anlam veremediklerini ifade ederek, bundan sonra yapılacak idmanların bir işe yaramayacağını daha çok futbolcuların, camianın bir araya gelmesi ve iyi bir mücadele ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Teknik Direktör Fatih Tekke futbolcuları ile birlikte Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlediği etkinliğe katıldı. Burada çocuklarla birlikte bir araya gelen Tekke, bir süre sohbet etti ve çocukların sorularına futbolcularla birlikte cevap verdi. Bir çocuğun Eskişehirspor maçında alınan mağlubiyeti sorması ve takımın gelecek haftaları ile ilgili neler yapılacağı sorusuna ise Fatih Tekke, futbolcuların çok yorulduğunu belirterek şöyle cevap verdi:

"Futbolun şöyle bir tarafı var. Sizler heyecan yaşıyorsunuz. Heyecandan dolayı konuşamıyorsunuz. Oyuncularda heyecandan dolayı kendilerini baskı altında hissediyor. Ne kadar iyi hazırlansalar da kendileri iyi bir performans gösterememesine neden oluyor. Son oynadığımız maçta tüm oyuncular, teknik ekip, basın mensupları da dahil kimsenin de beklemediği, final niteliğindeki bir maçta, kazansak ne kadar önemli olduğunu hesapladığımız bir maçta bu kadar kötü oynayacağımızı tahmin edemezdim."

Fatih Tekke, gelecek haftalar için hala umutlu olduklarını ve hiçbir şeyin bitmediğini dile getirerek, "Oyuncularıma şunu söyledim. Aramızda ağabey kardeş hoca öğrenci ilişkisi var. Takımı öne atma değil bu. Şunu diyemedik. Böyle hayati bir maçta bir tane iyi oynamış oyuncum var diyemiyorum. Bu reaksiyon bazı maçlar vardır duyguların ön plana çıktığı maçtır. Oyuncu bunu çözmesi gerekiyor. Dolasıyla oyuncuyu ne kadar hazırlarsanız hazırlayın. Şuanda kişisel olarak bir şey yapamazsınız. Oyuncu grubu bütün halinde hareket etmelidir. Tek başına değil. Bir parmak değil beş parmakla tutmak var. Takımın çok iyi çalışıyor. Niyetleri çok iyi. Ama buna reaksiyon vermek zorundayız. Bizim hazırladığımız çok ekstra şeyler idmanlar var. Ama bunlar artık önemli değil. Futbolcu bunu tüm ekip camia bir olmak zorunda. Artık geri dönüşü yok. Kolay olmayabilir. Mücadele ruhunu geliştirmemiz ve ortaya çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Tekke, bir çocuğun, "Sizlere güveniyoruz. Kayseri size güveniyor." sözlerine teşekkür etti ve "Biz de kendimize güveniyoruz ve bunu göstermek zorundayız." dedi.

Daha sonra Fatih Tekke ve futbolcular, gençler için küçük futbol topları imzaladılar ve penaltı atışı yaptılar.