Türkiye'de önemli su kaynaklarına sahip kentlerinden Kahramanmaraş, bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla harekete geçti. Akdeniz'e dökülen Ceyhan Nehri üzerinde 3 büyük baraja sahip olan kent, su sporlarında cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kılavuzlu Barajı'na su sporları merkezi projesi hazırlandı. İl Özel İdaresi tarafından desteklenen ve bir yılda tamamlanması öngörülen çalışmanın hayata geçirilmesiyle, Kahramanmaraş gelecek yıllarda farklı su sporları oyunlarına ev sahipliği yapabilecek.
     4 bin metrekare alanda kurulacak tesis, 2013 yılından itibaren su sporları merkezi olarak hizmet verecek.
     İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin su zenginliğini cazibe alanına dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti. İl Özel İdaresi tarafından projeye 600 bin TL ödenek ayrıldığını aktaran Kabakçı, şunları kaydetti:
     ''Su zengini Kahramanmaraş'ta hayata geçirilecek olan bu proje şehre yapılabilecek en güzel çalışmalardan biri olacağını düşünüyoruz. Uzun zamandır bu çalışmayı hayata geçirebilmek için çalışıyorduk. Orman Genel Müdürlüğü'nden 4 bin metrekare alan tahsis edildi. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte suyun kalbi Kahramanmaraş'ta atacak.''
    
     -''Kahramanmaraş su sporlarında cazibe merkezi olacak''
    
     Çalışmanın Kahramanmaraş için önemini vurgulayan Kabakçı, gençlerin bundan sonra her türlü su sporlarını öğrenme imkanına sahip olacağını dile getirdi. Projenin tamamlanmasıyla kentte ulusal ve uluslararası müsabakalar yapılabileceğine işaret eden Kabakçı, ''Kahraman şehrimiz yapılacak tesislerle uzun maraton yüzme yarışması, off-shore yarışları gibi suya bağlı tüm etkinlikler yapılabilecek ve bu alanda sporcu yetiştirebilecek. Bu anlamda ilimizde yeni bir sayfa açıldığını düşünüyorum. Projeyle, hem şehrimizi sportif anlamda tanıtıp aynı zamanda görsel anlamda yansıtabilme imkanı yakalayacağız. Şehrimiz su sporlarında cazibe merkezi olacak'' diye konuştu.
     Kabakçı, projeyle kente dışarıdan sporcuların geleceğini, çok kısa sürede Kılavuzlu Barajı ve etrafındaki yeşil alanla birlikte yaşam merkezi olacağına inandığını kaydetti.